USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

21 Ağustos 2019 13:23

MSC: Rota yeniden Türkiye'ye çevrildi

Kruvaziyer turizminin önde gelen şirketi MSC, 13.6 milyar Euro yatırımla dünyada lider kruvaziyer şirketlerinden biri olma yolunda ilerliyor

MSC: Rota yeniden Türkiye'ye çevrildi

2027 yılına kadar yapılacak 13.6 milyar Euro yatırımla, 17 yeni gemi inşa etmeyi planlayan MSC Cruises; Avrupa, Güney Amerika, Körfez ve Güney Afrika Bölgesi’nde dünyanın en büyük kruvaziyer gemi şirketi ve alanının pazar lideri konumunda. 2005 yılından bu yana Türkiye’de faaliyetlerini sürdüren MSC Cruises'ın, diğer gemi şirketlerinden farklı olarak yetkili satış acentelerinin yanı sıra Türkiye’de de ofisi bulunuyor. Yolcular açısından bunun önemli bir detay olduğuna dikkat çeken MSC Cruises Genel Müdürü Necla Tuncel, “Seyahatlerin planlama aşamasında ve seyahat esnasında olduğu kadar seyahat sonrasında sunulan hizmet kalitesi ve erişilebilirlik de seyahatseverlerin öncelikleri arasında. MSC’nin Türkiye’de başka yatırımları da var, Türkiye pazarına güveni sonsuz. Şartlar uygun olduktan sonra Türkiye’ye yeniden gelecek ilk gemilerden biri, MSC Cruises olacak” diyor. 

2 MİLYAR EURO’YU AŞAN DÖRT ULTRA LÜKS YOLCU GEMİSİ

Filosunu her yıl genişleten ve lüks segmente yatırım yapan MSC Cruises, yeni amiral gemisi MSC Grandiosa’yı Kasım 2019'da hizmete sokmaya hazırlanıyor. Diğer yandan da geçtiğimiz aylarda MSC Cruises ve Fincantieri, toplamda 2 milyar Euro’yu aşan dört ultra lüks yolcu gemisinin yapımı için anlaşma imzaladı. İlki 2023 yılı ilkbaharında teslim edilecek gemilerde, 500 lüks kabinin yanı sıra denizlerdeki en iyi ve ileri teknoloji çözümlerini bünyesinde barındıran tasarımlarıyla misafirlerine konforlu bir seyahat sunacak. Necla Tuncel, “Halihazırda 8 gemideki MSC Yacht Club, gemi içinde gemi konsepti ile şık Top Sail Lounge Salonu, One Pool Deck’i, gurme lezzetlere ev sahipliği yapan özel restoran alanı, 24 saat kesintisiz butler hizmeti gibi önemli özellikleriyle daha lüks ve kişiselleştirilmiş bir konaklama sunarak daha seçici olan konuklarına hizmet verecek” diye konuşuyor.

CRUISE TURİZMİNİN TÜRK EKONOMİSİNE YILLIK KATKISI, 2 MİLYAR DOLAR

Dünya cruise turizminin, pazar büyüklüğü 40 milyar dolarken cruise turizminin Türk ekonomisine yıllık katkısının ise 2 milyar dolar olduğunun altını çizen Tuncel, öngörülerin; sektörün 5 yılda yüzde 50 büyüyeceği yönünde olduğunu da hatırlatıyor. Tuncel, “Son 3 yıldır uzaklaşan kruvaziyer gemileri, olumsuz güvenlik algısının düzelmesiyle bu yıl rotayı yeniden Türkiye’ye çevirdi. Yeterli imkanlar, hizmetler ve altyapı sağlanırsa, Türkiye’deki sahil şehirleri ve potansiyel limanlar daha fazla kruvaziyer gemi turu çekebilir ve gözde seyahat rotaları arasındaki Akdeniz ve Karadeniz programlarına Türkiye’deki destinasyonlar da girebilir. Yapımı süren Galataport’un tamamı 2020 yılında açıldığında, Karaköy Limanı'na aynı anda 3 büyük gemi yanaşabilecek ve bu da sektörü olumlu yönde etkileyecek” açıklamasında bulunuyor.

MSC’NİN MİSAFİR KİTLESİ, AVRUPA’DAN UZAK DOĞU’YA

Avrupa kruvaziyer turizminde yer alan MSC; Avrupa ülkelerinden, Türkiye’den ve ABD’den ciddi sayıda yolcuya hizmet veriyor. Önümüzdeki yıllarda ise Uzak Doğu’da açmayı planladığı ofisi ile birlikte Uzak Doğulu misafirlerin sayısında da artış hedefliyor. Necla Tucel, “2019-2025 yılları arasında yapılacak yatırımlar ve filomuza katılacak gemilerimiz sayesinde 2025 yılında dünyadaki her 4 cruise yolcusunun birini, MSC gemilerimizde ağırlıyor olacağız” diyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR