USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

03 Ocak 2021 01:55

Murat Erkan: İnovasyon, DNA'mızda bulunuyor

Platin Global 100 Endeksi 'Bilgi ve İletişim Sektörü' birincisi Turkcell'in Genel Müdürü Murat Erkan, dijitalleşmedeki yeni yol haritasını Platin'e açıkladı. Erkan "Başta 5G ve yapay zeka olmak üzere, robotik teknolojiler, Endüstri 4.0, nesnelerin interneti, büyük veri, siber güvenlik ve bulut teknolojileri gibi yeni teknolojilere yatırım yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Murat Erkan: İnovasyon, DNA'mızda bulunuyor

Bugün Türkiye’de inovasyon dendiğinde herkesin aklına Turkcell geliyor. Çünkü, inovasyon DNA’mızda bulunuyor. Kurulduğumuz 1994 yılında sadece bir GSM operatörüyken sağladığımız inovatif dönüşümle bugün artık bir dijital operatörüz.  Bünyemizde yer alan ve sayıları bin 300’e yaklaşan Ar-Ge mühendisimiz, kendi teknolojilerimizi geliştirmek için gece gündüz çalışıyor. Bu mühendislerimizin yüksek teknoloji alanlarında yürüttüğü birçok projeyle ulusal ve uluslararası arenada bin 700 adetten fazla patent başvurumuz bulunuyor. Ayrıca yerli mühendislerimizin geliştirdiği TV+, BiP ve lifebox gibi inovatif dijital servislerimiz, başlattığımız dijital ihracat hamlesiyle sadece ülkemizde değil, dünyanın dört bir yanında milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor. 

1 MİLYON YENİ FATURALI MÜŞTERİ HEDEFİMİZİ, YIL BİTMEDEN GEÇTİK

Turkcell Grubu olarak 2020’de tüm alanlarda güçlü büyüme gösterirken, 2020 üçüncü çeyrekte konsolide bazda toplam gelirlerimizi geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16,1 artışla 7.6 milyar TL’ye çıkarttık. Yine üçüncü çeyrekte grup bazında FAVÖK’ümüz 3.4 milyar TL’ye ulaşırken, FAVÖK marjımız 1,3 puan artışla yüzde 44,4 olarak gerçekleşti. Yılın ilk 9 ayında net faturalı müşteri sayımızı 1.1 milyon artırmayı başararak, geçen yıl koyduğumuz her yıl 1 milyon yeni faturalı müşteri hedefimizi yıl bitmeden geçtik.

DİJİTAL İŞ ÇÖZÜMLERİ TARAFINDA DA BÜYÜME BEKLİYORUZ

2019’da açıkladığımız 3 yıllık stratejik planımızla gelecekteki başarı vizyonumuzu ortaya koyduk. Bu odak alanlarımız; yenilikçi uygulamalar içeren dijital servislerimiz, kurumların dijitalleşme yolculuklarına eşlik eden çözümler sunan dijital iş servislerimiz ve temassız ödeme altyapısı sunan TechFin çözümlerimiz olarak sıralanıyor. Önümüzdeki yıllarda şirketlerdeki dijitalleşme dönüşümünün artarak devam edecek olmasıyla birlikte dijital iş çözümleri tarafında da büyüme bekliyoruz. Pandemi koşullarına rağmen sadece 2020 yılında yaptığımız yatırımların toplamda yaklaşık 9 milyar TL seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. Ülkemize 2021 yılı da dahil olmak üzere önümüzdeki 3 senede 16 milyar TL daha yatırım yapmayı planlıyoruz. 2021’de de üç stratejik odak alanımız olan TechFin, Dijital İş Servisleri ve dijital servislerde hızlı büyümemizi devam ettirmeyi hedefliyoruz. 

 

EN ÇOK OKUNANLAR