USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

24 Mart 2020 12:48

Nabat Garakhanova: Yenilikleri takip ederek 'ilk'leri yaşatıyoruz

Mezo Dijital Yönetim Kurulu Başkanı ve Dijital Yönetim Uzmanı Dr. Nabat Garakhanova, inovasyon hikayesini ve gelecek planlarını Platin'e anlattı

Nabat Garakhanova: Yenilikleri takip ederek 'ilk'leri yaşatıyoruz

Bürokrat bir ailede büyüdüm. Bu yüzden de uluslararası ilişkiler üzerine bir kariyer tasarlamıştım. Diğer yandan 2012’de Türkiye’de daha yeni yeni dijital konuşulmaya başlanmıştı. Bir sonraki yıl dijitalle tanıştığımda geleceğin burada olduğunu fark ettim. Bu da benim kırılma noktam oldu. Uluslararası ilişkiler üzerine başladığım kariyeri bir kenara bırakıp, bütün eğitimleri aldıktan sonra dijital dünyaya geçtim. O günden beri de Mezo Dijital, Mezo Akademi ve Mezo Techno olarak 3 ayrı şirketimiz var. Mezo Grup çatısı altında hizmet verdiğimiz her bir şirketimiz kendi alanında oldukça uzman bir konuma gelse de benim için Mezo Techno’nun ayrı bir yeri var. Çünkü Mezo Techno ile yazılım dünyasına da adım attık. İlk yazılımımız 'Hareket Ofiste' ile dijitalle hareketi bir araya getirdik. Ne yazık ki, bütün gün masa başında oturduğumuz için birçok rahatsızlıkla karşı karşıya kalıyoruz. Biz de Hareket Ofiste programıyla çalışanların gün içerisinde hem hareket etmelerini hem de doğru beslenmelerini sağlıyoruz. Projemizle, 2019 Teknofest’te uluslararası girişimcilik yarışmasında bin projenin arasında ilk 100’e girdik.  

DİJİTAL DÖNÜŞÜM

Dijital, sürekli inovasyonların yaşandığı bir sektör. Donanım, yazılım ve iletişim alanında sürekli yeniliklerle karşı karşıya kalıyoruz. Sektörümüzde katma değerli hizmet üretmek için sürekli yenilikleri takip edip, bunlara hızlıca adapte olmak gerekiyor. Bu konuda farklı disiplinlerdeki yenilikleri takip ediyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz hizmetleri, bu yenilikler ışığında sürekli güncelleyerek hizmet yelpazemizi genişletiyoruz. 

FARKLI SEKTÖR VE HİZMETLERİN PEŞİNDEYİZ

İlerlemeyi durdurduğunuz an, geride kalmaya başlıyorsunuz. O yüzden sürekli farklı sektör ve hizmetlerin peşindeyiz. Mezo Akademi, yenilikleri takip ederek çalışanlarımızı güncelliyor. Diğer yandan tüm Mezo şirketleri hizmet verdikleri markaların dijital dönüşümü konusunda aktif yer alır ve günün en son koşulları neyi gerektiriyorsa bunları sunmaya özen gösterir. Bu yüzden hizmet verdiğimiz markalar birçok ‘ilk’ini bizimle yaşar. Bu da bizi mutlu ediyor.

EN ÇOK OKUNANLAR