USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

29 Mart 2020 14:35

Şenay Çetinkaya: Ağlayan bebekleri sakinleştiriyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Şenay Çetinkaya, inovasyon hikayesini ve gelecek planlarını Platin'e anlattı

Şenay Çetinkaya:  Ağlayan bebekleri sakinleştiriyor

Kariyerimdeki en yenilikçi yaklaşımım, ‘bebeklerin ağlamasını önceden tespit edip, beyaz gürültü dinleterek sakinleşmelerini sağlayan cihaz’ isimli patent başvurusu diyebilirim. Kızım Gözde ile 3’üncü Uluslararası İstanbul Buluş Fuarı’na, Türk Patent Kurumu’nun stand daveti ile katılmıştım. Gümüş madalya kazandık. Firdevs Patent’den yetkili kişi telefonla arayıp, Avrupa Patent başvurusuna tescil kararı verildiği söylendi. “Bu güzel haberi biraz yaşamak istiyorum. Ödemem gereken Euro bilgisini sonra İletin”, dediğimi ve yaşadığım mutluluğu asla unutamam. Eğer bu cihazın Ar-Ge çalışmasını yapıp prototip üretimini gerçekleştirebilirsem neler hissederim tahmin edemiyorum.

ŞU ANA KADAR 5 PATENT BAŞVURUM BULUNUYOR

‘Prematüre bebekler için besleme ünitesi’ patent başvuru projesiyle, doktorların ve diş hekimlerinin üyeliği ile kurulan Doctorclup Ödülleri’nde ilk kez verilen ‘Yılın Yenilikçi Hemşiresi Ödülü’nü kazanmam, bir başka yenilikçi yaklaşımımın güzel sonucu... Şu ana kadar 5 patent başvurum bulunuyor ve bunların dördü ticarileştirilebilir ürünler. Profesörlük sürem yaklaşıyor. Eğer kariyerimin bundan sonrası, bu patent başvurularımın üretimine yönelik olursa daha başarılı olacağımı düşünüyorum. Azimli biriyim ve inanıyorum ki aklıma koyduğumu gerçekleştirebilirim. Ülkemizin kurucusu ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ve devrimlerini örnek aldığımı belirtmek isterim. Her Türk kadını gibi benim de ona olan sevgi, saygı ve minnet duygularım sonsuz. 

EN ÇOK OKUNANLAR