USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

07 Ekim 2019 16:08

Tarım 4.0'a hazır mıyız?

Tarım 3.0’dan Tarım 4.0 sürecine geçiş aşamasında gerekli teknolojik altyapıların tamamlanmış olması son derece elzem. Bu noktada tarımda verimliliği ve sürdürülebilirliği hedefleyen yeni nesil çiftçilere de önemli görevler düşüyor

Tarım 4.0'a hazır mıyız?

Dünya Gıda Örgütü’nün (FAO) verileri, dünyadaki gıda ihtiyacının 2050 yılında bugünkü seviyeden yaklaşık yüzde 60 daha fazla olacağına işaret ediyor. FAO raporunda, küresel ısınma seviyesinin kritik seviye olarak belirlenen 2 derecenin altında seyretmesi gerektiği; aksi halde 2030 yılında 122 milyon insanın açlıkla yüz yüze geleceği uyarısına yer veriliyor.

Bu noktada tarım sektöründe bilgi odaklı teknoloji uygulamalarına geçişin hızlanması ve üretim süreçlerinin sıcağı sıcağına takip edilmesi, ihtiyaç duyulan tarım ürünlerinin sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşıyor. Geçmişte ‘akıllı tarım’ veya ‘hassas tarım’ gibi adlar altında işlenen ve tarımın dijitalleşmesini öne çıkaran kavramlar, Endüstri 4.0 kavramının yaygınlaşmasıyla son 1-2 yıldır ‘Tarım 4.0’ başlığı altında değerlendiriliyor. Bu noktadan yola çıkarak Tarım 3.0’dan Tarım 4.0 sürecine geçişte ne gibi önemli adımlar atılması gerektiğini ve sektörde öne çıkan akıllı tarım trendlerini masaya yatırdık.

PLATİN EKİM SAYISINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

 

EN ÇOK OKUNANLAR