USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

09 Ekim 2020 03:40

"Tekstildeki gücümüzü diğer sektörlere de yayacağız"

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, hazır giyim ve tekstil sektörü ile ilgili Platin'e konuştu.

"Tekstildeki gücümüzü diğer sektörlere de yayacağız"

Turkish Towels’ Turquality projeleriyle dünyaca ünlü Türk havlusunun nihai tüketiciler tarafından da bilinirliğinin artırılmasını hedeflediklerini anlatan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, ÜR-GE ve Turquality projeleriyle geride bıraktıkları 6 yılda, 25 farklı ülkede 60’tan fazla etkinliğe imza attıklarını söylüyor. “Pandeminin iletişim alanında da birçok değişimi beraberinde getirdiğini görüyoruz. Dijital mecralar aracılığıyla çeşitli etkinliklerin, toplantıların, seminerlerin online olarak gerçekleştirildiğine şahit oluyoruz. Bu noktadan hareketle; DENİB olarak, ekim ayında Denizli ev tekstili sektörüne yönelik bir dijital etkinlik düzenlemeyi planlıyoruz” diyen Memişoğlu, önümüzdeki dönemde, dijital etkinliklerinin diğer sektörler için de hayata geçeceğini hatırlatıyor.

Geçtiğimiz yıl 1.1 milyar dolar değerinde hazır giyim ihracatı gerçekleştirerek, Türkiye ihracatından yaklaşık yüzde 6,2 oranında pay aldıklarını belirten Memişoğlu, “Dünyada önemli bir ev tekstili merkezi konumunda bulunan Denizli, ülkemizin havlu ve bornoz ihracatının yüzde 70’ini, nevresim ihracatının ise yarısından fazlasını gerçekleştiriyor” diyerek sözlerini sonlandırıyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR