USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

01 Ağustos 2019 18:36

Turkcell, Türkiye'nin verisini bu topraklarda tutacak

Türkiye’de sekiz veri merkezi kuran Turkcell, 'Türkiye’nin verisi türkiye’de kalmalı' stratejisini güçlendiriyor. Turkcell Kurumsal Ve Ev Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, "Eskiden egemenlik, sınırlarla belirleniyordu. Şimdi ise veri egemenliğinden bahsediyoruz. Veri egemenliği, ülkelerin milli meselesi haline geldi. Bu nedenle ülkeler de verilerini korumayı, sınırlarını korumakla eşdeğer görüyor. Veri hangi ülkede üretiliyorsa, o verinin, o ülkede saklanması öncelik halini

Turkcell, Türkiye'nin verisini bu topraklarda tutacak

Telekomünikasyon sektörü, artık sadece ses ve SMS’ten ibaret değil. Türkiye’nin en büyük ‘Dijital Operatörü’ Turkcell de bunun farkına vararak, geleneksel GSM operatörlüğünü bambaşka bir boyuta taşıyor. Türkiye’de sekiz veri merkezi kurarak 'Türkiye’nin verisi Türkiye’de kalmalı' stratejisini güçlendiren şirket, 2020 yılına kadar veri merkezlerine toplamda 2 milyar TL’lik yatırım yapmak için kolları sıvarken, kurumların dijital iş ortağı olma vizyonu doğrultusunda kurduğu Turkcell Dijital İş Servisleri şirketiyle de firmalara uçtan uca katma değerli servisler sunuyor.

Turkcell Kurumsal ve Ev Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ceyhun Özata, özellikle KOBİ’lerin dijitalleşme yolunda önemli bir rol üstlendiklerini aktarırken, milli veriyi de Türkiye sınırları içinde tutmanın önemini özellikle vurguluyor. Özata, yeni grup şirketleri Turkcell Dijital İş Servisleri’nin önümüzdeki dönemdeki yol haritasını Platin’e anlatırken, son dönemdeki diğer yatırımlarını da okurlarımızla paylaşıyor.

PLATİN'İN AĞUSTOS SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR