USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

03 Nisan 2019 15:04

Uzmanlaşmak mı, çeşitlenmek mi?

Tüketiciler online dünyanın rahatlığına giderek alışırken bazı e-ticaret siteleri, müşterilerini memnun etmek için ürün gamını artırma yoluna gidiyor. Globalde, yalnızca dvd ve kitap satarak ticaret hayatına başlayan, sonrasında ise istediğiniz her şeyi bulabileceğiniz bir pazaryerine dönüşen ve Apple’dan sonra dünyanın ikinci 1 trilyon dolar değerine ulaşan şirketi olan Amazon, satış hayatına spesifik bir ürünle başlayıp ürün gamını artıran e-ticaret siteleri arasında öne çıkıyor. Ülkemizde is

Uzmanlaşmak mı, çeşitlenmek mi?

İrem Sertbaş / [email protected]

Her şey artık yalnızca bir tık uzağımızda. Online alışveriş, online yemek siparişi ve online ev kiralama hizmetleri gibi birçok seçenek, tüketicilerin online dünyadaki varlığını güçlendiriyor. Spesifik bir alanda ürün satışı yapan siteler, artan tüketici ihtiyaçlarını karşılamak ve ticari varlıklarını güçlendirmek için ürün çeşitliliğini artırma yoluna gidiyor. 

SİTEDE SATILAN ÜRÜNLERİ ÇEŞİTLENDİRMEK ŞİRKETE HER ZAMAN KAZANÇ SAĞLAR MI?

Dünyanın en büyük alışveriş sitesi olan ve 4 Eylül 2018 tarihinde 1 trilyon dolarlık piyasa değerine ulaşan Amazon, e-ticaret yolculuğuna başlarken yalnızca kitap ve DVD satan bir şirketti. Günümüze ise ürünlerindeki çeşitlilik sayesinde tüketicilerin yoğun olarak kullandığı bir siteye dönüştü ve kurucusu Jeff Bezos’a yaşan en zengin adam unvanını kazandırdı. Peki, bu formül diğer e-ticaret şirketleri için de geçerli mi? Sitede satılan ürünleri çeşitlendirmek her zaman şirkete kazanç sağlar mı? 

PLATİN'İN NİSAN SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR