USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dergi

01 Ağustos 2019 18:31

Veri depolamada öne çıkan 4 altın kriter

Çağımızda teknolojinin, insan hayatının vazgeçilmez bir parçası olmasıyla birlikte üretilen verilerin değeri de paha biçilemez bir hale geliyor. Peki, işletmeler için veri depolamada dikkat edilmesi gereken 4 altın kriter nedir?

Veri depolamada öne çıkan 4 altın kriter

Üretilen, anlamlı yada anlamsız verilerin bütünün doğru bir biçimde işlenip, güvenli ve formatına uygun biçimde saklanması büyük önem taşıyor. Tech Data-NetApp Teknik Danışmanı Uğurcan Özdemir, şirketlerin takip etmesi gereken 4 adımı şöyle sıralıyor:

PLATİN'İN AĞUSTOS SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

-Öncelikle depolanması planlanan verilerin, hangi erişim türünde en etkin sonuçları üretebildiği araştırmalı ve buna uygun bir şekilde veriler depolanmalıdır. Geleneksel olarak uygulamalar ve kullanıcılar arasında dosya paylaşımı için NAS, uygulamaların doğrudan blok erişim ihtiyaçları için SAN mimarileri tercih ediliyordu. Ancak yapısal olmayan verilerin öngörülenden daha hızla artması nedeniyle nesne tabanlı depolama sistemlerine ihtiyaç da arttı. Nesne tabanlı veri depolama sistemleri ile coğrafik sınırlar ortadan kaldırılarak veri her yerden erişilebilir ve uzun süreli depolama ihtiyaçları için uygun bütçeli bir veri depolama stratejisi haline geldi. 

-Kurumsal uygulamaların her geçen gün artan performans ihtiyacı ve artan kullanıcı talepleri,  halihazırda kullanılan veri erişim protokollerinde ve disk türlerinde güncellenme gereği en üst seviyede hissediliyordu. Bu amaçla geliştirilen NVMe protokolü ve flash teknolojilerinin kullanımı, veri erişiminde düşük gecikme süreleri sağlayarak uygulamaların daha hızlı sonuç üretmesini ve kullanıcılara daha hızlı dönüş yapılabilmesini mümkün kıldı. Uçtan uca NVMe erişimi ile uygulamaların çalıştığı sunucular, veri erişimi için kullanılan ağ yapısı, disk denetleyiciler ve disklere kadar olan tüm erişimin yüksek hızda yapılabilmesi sağlandı.

-Bulut depolama çözümleri işletmeler için yönetimi kolay, esnek platformlara sahip olarak ihtiyaç anında güvenilir bir platformda hızlıca çözüm oluşturabilme imkanı veriyor. Bulut depolamada en önemli kriterlerden birisi de çoklu bulut kullanımı. İşletmelerin bulut kullanımına karar verirken kendi veri merkezlerini farklı servis sağlayıcı ve genel bulut altyapılarına entegre edebilen, oluşturulan bu hibrit bulutta kolayca veri hareketi sağlayabilen veri depolama üreticilerini tercih etmeleri, bulutun sağladığı esneklikten faydalanabilmeleri oldukça önemli. 

-İşletmeler; NVMe  ve flash gibi yüksek hızlı veri depolama çözümlerini ve bulut entegrasyonu sayesinde gelen servis zenginliğini kullandıkça sahip oldukları verileri kolay ve güvenilir bir şekilde daha anlamlı bilgilere dönüştürecek, yapay zeka teknolojisinden faydalanarak ticari anlamda rakiplerinden her zaman bir adım önde olarak piyasada konumlanma şansına sahip olabilecekler.

EN ÇOK OKUNANLAR