USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Dünya

22 Mart 2019 17:30

ABD, Venezuela'nın altınlarını satıyor

Venezuela Devlet Başkanı Maduro kendisini geçici başkan ilan eden ABD destekli Juan Guaido'ya karşı mücadelesini sürdürürken bu sefer de ABD merkezli uluslararası yatırım bankası Citigroup, toplam 1.6 milyar dolarlık borca karşılık Venezuela'nın altınlarını satışa çıkardı. Altınların satışından elde edilecek rakamdan borca denk gelenin dışında kalan 260 milyon dolarlık fark ise bir banka hesabına yatırılacak.

ABD, Venezuela'nın altınlarını satıyor

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Citigroup'un satış kararı Venezuela’nın 1.1 milyar dolarlık ilk borç taksidini 11 Mart’ta dolan vadede ödeyememesi üzerine geldi.

260 MİLYON DOLARLIK FARK!

Citigroup 2015 yılında alınan borca karşılık gösterilen altının fiyatında meydana gelen artıştan dolayı oluşan 260 milyon dolarlık farkı ise şimdilik ABD'de açılacak bir banka hesabına yatıracak.

1.6 milyar dolarlık borcun geri kalan 500 milyon dolarlık ödemesinin vadesi ise 2020’de geliyor.

MADURO'YA ZORLUK ÇIKARILIYOR

Citigroup'un kararı Maduro yönetimi için yeni bir zorluk anlamına geliyor. Maduro yönetimi 260 milyon dolarlık fona erişemiyorken, devlet başkanı olduğunu iddia eden muhalif lider Juan Guaido ise bu fon dahil Venezuela’nın ABD’de dondurulan 3.2 milyar dolarlık fonlara Amerikan yönetiminin onay vermesi halinde heran erişebilir.

EN ÇOK OKUNANLAR