USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

08 Ekim 2019 13:29

Anadolu Hayat Emeklilik, FonMatik ROBO'yu kullanıma sundu

Anadolu Hayat Emeklilik, bireysel emeklilik katılımcılarının birikimlerini en doğru şekilde değerlendirmek için fon uzmanı olmalarına gerek bırakmayan FonMatik ROBO hizmetini kullanıma sundu. FonMatik ROBO, pratik kullanımıyla katılımcıların yatırımcı karakterini çıkarıyor, yatırım beklentilerine en uygun fon dağılımını belirliyor, piyasa koşullarına göre değiştiriyor ve bu değişiklikleri düzenli olarak paylaşıyor.

Anadolu Hayat Emeklilik, FonMatik ROBO'yu kullanıma sundu

Anadolu Hayat Emeklilik, bireysel emeklilik katılımcılarının hayatını kolaylaştıracak bir yenilik sunuyor. Fonmatik ROBO ile fon uzmanı olmayan kişiler de artık birikimlerini yatırımcı karakterlerine en uygun şekilde bireysel emeklilik fonlarında değerlendirebilecek. Türkiye’de ilk defa Anadolu Hayat Emeklilik tarafından, İş Portföy uzmanlığıyla hayata geçirilen FonMatik ROBO ile katılımcılar birikimlerini hangi fonlarda değerlendireceklerini düşünmeden birikimlerine kolayca yön verebiliyor. Piyasadaki değişikliklere göre fon dağılım değişikliğini onlar adına yapan FonMatik ROBO, fon getirilerini de düzenli olarak kullanıcı ile paylaşıyor.

Ücretsiz olarak sunulan bu hizmetle Fonmatik ROBO, önce bir anket aracılığıyla katılımcıların risk profilleri ve yatırımcı karakterlerini belirliyor. Ardından katılımcı, fon dağılım değişiklik hakkını Anadolu Hayat Emeklilik’in emeklilik fonlarını yöneten portföy yönetim şirketi İş Portföy’e devrediyor ve İş Portföy, karakter testinin sonucuna göre fon dağılımını belirliyor. Katılımcı kendisine sunulan düzenli raporlarla hem mevcut birikimini hem de emeklilikte elde edeceği tahmini birikimi görebiliyor, fonlarının getirilerini FonMatik ROBO öncesi ve sonrası olarak karşılaştırabiliyor

“Gönüllü BES katılımcılarına ücretsiz profesyonel hizmet”

Bu hizmetle katılımcıların birikimlerini, yatırım beklentilerine en uygun fonlarda değerlendirmelerini sağlamayı hedeflediklerini belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdürü Yılmaz Ertürk, “Nihayetinde en temel amacımız müşterilerimizin uzun vadede istikrarlı ve enflasyon üzerinde getiriler elde ederek birikimlerini artırmalarına yardımcı olmak. Bu hizmeti sunmadan önce, yılda 6 defa fon dağılımını değiştirme hakkı olmasına rağmen katılımcılarımızın yüzde 90’ının fon dağılım değişiklik hakkını kullanmadığını gözlemledik. Fon dağılımının değiştirilmeme sebeplerini araştırdığımızda katılımcıların finansal piyasalardaki gelişmeleri çoğunlukla takip etmediğini, takip etseler dahi gelişmeler sonucunda harekete geçme konusunda çekinceleri olduğunu ve bunların başında birikimlerini kaybetme korkusunun geldiğini tespit ettik. Uzun vadeli bir yatırım aracı olan bireysel emeklilik sisteminde birikimlerini, yatırım beklentilerine uygun fonlarda değerlendirerek getirilerini onlar adına düzenli olarak takip etmenin müşterilerimize sağlayacağı faydaya odaklandık. Böylece finansal okuryazarlık seviyesi ne olursa olsun yatırımlarına yön vermek ya da piyasalardaki gelişmelere göre harekete geçmekte tereddüt eden müşterilerimizi hedefleyerek FonMatik ROBO hizmetimizi hayata geçirdik. FonMatik ROBO’nun kendileri adına uygun fon dağılımını belirleyip piyasalardaki güncel gelişmeleri takip ederek gerektiğinde fon dağılım değişikliği yapmasına onay veren katılımcılarımızı, bu profesyonel ve pratik çözüm sayesinde güncel birikim ve getirileri hakkında da düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Müşterilerimizin birikimlerini en iyi şekilde değerlendirmelerini sağlayarak memnuniyetlerini artırmayı amaçlıyoruz” dedi.  

“Katılımcılar risk seviyesine uygun fonları bulacak”

İş Portföy Genel Müdürü Tevfik Eraslan ise konuyla ilgili olarak; “Fonmatik Robo, yatırım danışmanlığı alanında bir ilki gerçekleştirerek BES katılımcılarının fon yöneticisi olacak. İş Portföy olarak 5 yıldır kullandığımız bu modeli, Fonmatik Robo aracılığıyla tüm Anadolu Hayat Emeklilik müşterilerine sunuyoruz” diye konuştu.

Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik katılımcıları, internet sitesindeki online işlemler bölümünden ya da mobil şubeden giriş yaparak bireysel emeklilik hesaplarındaki birikimlerinin FonMatik ROBO tarafından yönetilmesine onay verebilir, akıllı fon yönetimi hizmetinden ücretsiz olarak hemen faydalanmaya başlayabilirler

EN ÇOK OKUNANLAR