USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

07 Eylül 2019 20:13

Erdoğan: Faiz daha da düşecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir’de AK Parti İl Başkanlığı’nda yaptığı konuşmada faiz açıklaması yaptı. Merkez Bankası’nın Perşembe günü yapacağı Para Politikası Kurulu toplantısında faizleri indireceğine inandığını belirten Erdoğan, “Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz" dedi

Erdoğan: Faiz daha da düşecek

Enflasyonun düştüğüne ve faizlerin indiğine dikkati çeken Erdoğan, "Perşembe günü yine Para Piyasası Kurulu toplanıyor. Ben inanıyorum ki daha da düşecek ve siz de göreceksiniz. 'Cumhurbaşkanımız bunu demişti' diyeceksiniz. Faiz düştükçe enflasyonda düşecektir, bunu göreceksiniz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, kur istikrarının sağlandığını da dile getirerek, şöyle devam etti:

"İkinci çeyrekte ilk çeyreğe göre büyüdük. İstihdam artıyor. İhracatımız rekorlar kırıyor. Göreve geldik 17 yıl önce, ihracatımız 36 milyar dolardı, şimdi nereyi zorluyoruz 170 milyar doları, buraya geldik. Nereden nereye. Ekonomimizin en büyük zaafı olarak gösterilen cari açığımız tarihimizde hiç olmadığı kadar iyi bir seviyeye geldi. Piyasalarda gözle görülür bir kıpırdanma başladı. Geçtiğimiz ağustos ayındaki kur saldırısının ardından başlattığımız dengelenme süreci başarıyla sürüyor. Şimdi yeniden büyümeyi güçlendirme, bu aşamaya geçiyoruz. Önümüzde çok ciddi fırsatlar var. Ülkemizi, bölgemizin ve dünyanın en önemli tasarım, üretim ve ticaret merkezlerinden biri haline getirmeye her zamankinden daha yakınız."

Eskişehir'e şu ana kadar 25-26 milyar lira yatırım yaptıklarını aktaran Erdoğan, "Biz bu yatırımı yaparken burada farklı hesaplar içinde olmadık, bu vatan bizim öyleyse buraya bu hizmetleri yapmamız gerekir dedik. Türkiye'de ilk Yüksek Hızlı Tren uygulamasını Eskişehir'imize yaptık." ifadelerini kullandı.

EN ÇOK OKUNANLAR