USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

11 Mayıs 2019 18:43

GYİAD’ın yeni başkanı Fuat Pamukçu oldu

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği (GYİAD), 10 Mayıs’ta 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaptı. Başkanlık görevine seçilen Fuat Pamukçu, derneğin yeni dönemde eğitim, istihdam, uluslararası ilişkiler, ulusal ilişkiler ve kişisel gelişim gibi pek çok konuya değineceğini belirtti.

GYİAD’ın yeni başkanı Fuat Pamukçu oldu

Genç Yönetici ve İş İnsanları Derneği, 10 Mayıs’ta 17. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı yaptı. Yeni yönetim kurulunun da seçildiği toplantıda GYİAD’ın 17. dönem yönetim kurulu üyesi ve başkanı Fuat Pamukçu oldu. 2009 yılından beri GYİAD üyesi olan Pamukçu, 16. dönemde Yiğit Savcı başkanlığında yönetim kurulu üyesi ve başkan yardımcılığı görevlerini üstleniyordu. Aynı zamanda GYİAD’ın Dijital Çalışma Grubu başkanlığını da yürüten Pamukçu, bu görevinde çok sayıda etkinlik ve konferans organizasyonları gerçekleştirmişti.

Enflasyon ve işsizlik konularıyla çarpışıyoruz

Pamukçu, yaptığı konuşmada GYİAD bayrağını Yiğit Savcı’dan devralıp daha ileriye taşımayı amaçladıklarını belirterek, ekonomiye dair görüşlerini de aktardı. İçinde bulunduğumuz dönemin, önemli değişim ve dönüşümleri içerdiğini belirten Pamukçu, “Yaşamakta olduğumuz ekonomik ve politik sorunları biliyorsunuz. Daha çok çalışmamız, daha çok üretmemiz ve daha çok ihracat yapmamız gereken bir dönemdeyiz. İş dünyası olarak, finans piyasalarımıza olan güven kayıpları sebebiyle kurların dalgalanması, reel sektörümüzün döviz cinsinden yüksek borçlanması ile ilgili sorunlar, yüksek faiz ve yüksek enflasyon ile yüksek işsizlik oranları gibi konularla çarpışmaktayız. Büyük bir gururla söyleyebilirim ki, GYİAD, hepimizin içerisinden geçmekte olduğu zorlu dönemlerde bile, yenilikçi projeleri, vizyonu ve katılımcı yönetim anlayışı ile kendini ayrıştırmış, Türkiye’deki yeni nesil STK anlayışının aydınlık bir çekim merkezi haline gelmiştir” dedi.

Yurtdışında ve Anadolu’da pek çok proje planlanıyor

17. dönem yönetim ekibi olarak mevcut çalışmalar olan akademi, kadın ve dijitale ilaveten farklı konulara da değineceklerini ifade eden Pamukçu, yeni dönem planlarından da bahsetti. Türkiye’de genç işsizlik oranının rekor seviyede olduğunu vurgulayan Pamukçu, istihdam konusuna eğileceklerini, Türkiye’nin ihracatını artırması, teknoloji, bilgi ve tecrübe transferi yapması için uluslararası ilişkilere ağırlık vereceklerini ifade etti. Yeni dönem projeleri arasında ayrıca, uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bir Amerika’da, bir Avrupa’da bir de Asya’da temsilcilikler açılması, senede en az 3 defa farklı Anadolu şehirlerinde kardeş STK’lar ile işbirliğine gidilmesi, Anadolu’da GYİAD Akademi girişimcilik derslerinin verilmesi ve çeşitli konularda panel düzenlenmesi, mentoring ve coaching ile startuplara destek verilmesi, TÜBİTAK destekli kurulan startup fonlarına katılarak girişimcilerle finansal destekte bulunulması, uluslararasına açılmalarına destek verilmesi, Young Talent eğitim programı organize edilmesi, istihdam alanında ise genç ve kadın işsizliğinin tarihin en yüksek seviyesinde olması sebebiyle bu konuda farkındalık yaratılması gibi önemli maddeler yer alıyor.

Yeni yönetim de belli oldu

Yeni dönemde birçok proje hazırlığında olduklarını da belirten Pamukçu, her sektörden, farklı profillerden farklı projeleri yürütecek ve GYİAD’ı ileriye taşıyacak bir ekip kurduklarını ifade etti. Oluşturdukları ekibin, birçok farklı vizyonu barındıran, genç, dinamik ve pozitif enerji ile dolu bir ekip olduğunu belirten Pamukçu, önümüzdeki 2 sene boyunca GYİAD için yorulmadan çalışacaklarını vurguladı. Yeni yönetimde, Kadın, Dijital, Kültür Sanata ilaveten Eğitim ve İstihdam Çalışma Gruplarının koordinasyonunda GYİAD Başkan Yardımcısı Pelin Özer görev alırken, üye İlişkileri, ticari ilişkiler, yeni üyeler ve girişimcilik fonlama alanlarının koordinasyonundan sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Arınç, GYİAD’ın mali işleri ve sürdürülebilir yönetim alanlarında koordinasyondan sorumlu Başkan Yardımcısı Eda Ergene ve GYİAD’ın hukuki işleri ve yine sürdürülebilir yönetim alanlarında koordinasyondan sorumlu Başkan Yardımcısı Reşat Moral oldu.

YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELER

1.   Fuat Pamukçu
2    Pelin Özer
3.    İbrahim Arınç
4.    Eda Ergene
5.    Moral & Partners - Vefa Reşat Moral
6.    Özgül Topkan Koruyan
7.    Deren Öztürk
8.    Yasin Kadooğlu
9.    Vedat Karako
10.   Ebru Arıkan
11.   Buse Pınar Kaçar
12.   Erhan Çevik

EN ÇOK OKUNANLAR