USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Ekonomi Haberleri

09 Eylül 2019 11:07

İstanbul ihracatçısından yüzde 6.5’lik artış

İstanbul İhracatçıları, yakaladığı ihracat artış ivmesini sürdürmeye devam ediyor. İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), 2019’un Ağustos ayında bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile 533 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi. İİB, ihracatını bir önceki yılın aynı dönemine göre, yüzde 6.5 oranında arttırdı. İİB Koordinatör Başkanı Cem Seven, ”İstanbul İhracatçı Birlikleri olarak Ağustos ayında Türkiye’nin genel ihracat artışının yaklaşık 4 katı bir oranla ihracat artışı yakaladık”

İstanbul ihracatçısından yüzde 6.5’lik artış

İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB), bünyesinde bulunan yedi ihracatçı birliği ile 2019’un Ağustos ayında 533 milyon doların üzerinde ihracat yaparak, geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla, yüzde 6.5 oranında ihracat artışı yakaladı. İİB, 2019’un ilk sekiz ayında ise ihracatında yüzde 3’lük bir artış sağlayarak, toplamda 4 milyar 700 milyon dolarlık ihracat yaptı.

İİB, Ağustos’ta başta Norveç, Irak, ABD, Birleşik Krallık ve Almanya olmak üzere 180’e yakın ülkeye ihracat yaptı. İstanbul İhracatçıları tarafında yapılan ihracatta değer bazında Norveç’e feribot ve diğer gemi tipleri; Irak’a kümes hayvanları, mobilya; ABD’ye şekerli mamuller, çikolatalar ile kağıt ve karton ürünleri; Birleşik Krallık’a kağıt, karton, şekerli mamuller; Almanya’ya ise fındık, mobilya ve kağıt-karton ön plana çıktı.

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, ihracatını yüzde 13.5 oranında arttırdı

İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, Ağustos’ta 143 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Birlik, ihracatında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 13.5 oranında bir artış sağladı.  

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR) ihracatını yüzde 2 oranında arttırdı

İstanbul Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), Ağustos ayında, bir önceki yılın ayını dönemine göre, ihracatını yüzde 2 oranında arttırarak, 133 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği’nden yüzde 14.7 oranında ihracat artışı 

Gemi, Yat ve Hizmetleri İhracatçıları Birliği (GYHİB), Ağustos’ta 110 milyon dolarlık ihracat yaptı. Birlik ihracatını geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 14.7 oranında arttırdı.

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nden (İSHİB) 54 milyon dolarlık ihracat

İstanbul Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği’nin (İSHİB), Ağustos ayında 54 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden (İFMİB) yüzde 32 oranında ihracat artışı

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İFMİB), Ağustos ayında yaklaşık 28 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdi. İFMİB, bir önceki yılın aynı dönemine oranla, ihracatında yüzde 32 oranında bir artış yakaladı.

İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği’nin İhracatı 21 milyon doların üzerinde oldu

İstanbul Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği, Ağustos’ta, 21 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi.

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği’nden (KUMİB) ihracat artışı

İstanbul Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (KUMİB), Ağustos ayında 8 milyon doların üzerinde ihracat yaptı. KUMİB, bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatında yüzde 0.5 oranında ihracat artışı gerçekleştirdi.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Cem Seven, “İstanbul İhracatçı Birlikleri olarak, Ağustos ayında Türkiye’nin genel ihracat artışının yaklaşık 4 katı bir oranla ihracat artışı yakaladık. Yılın ilk sekiz ayına baktığımızda;  bir önceki yılın aynı dönemine göre ihracatımızı yüzde 3 oranında arttırarak, 210 ülkeye 4 milyar 700 milyon dolarlık ihracat yaptığımızı görüyoruz. İİB olarak Ağustos’ta değer bazında en fazla Norveç’e ihracat yaptık. Norveç’e yönelik yaptığımız ihracat feribot ve gemi tipleri ihracatından oluşuyor. İİB olarak, başarılı bir ay geçirdiğimizi söyleyebilirim. Dünyanın dört bir yanındaki fuarlar için düzenlediğimiz Türk milli katılım organizasyonlarımız, alım heyetlerimiz ve UR-Ge faaliyetlerimiz gibi yoğun ihracat gündemimiz ile eylül ayı için de ihracat artışı öngörüyoruz” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR