USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

19 Mart 2019 16:01

10,5 milyon kişi imarda 'barıştı'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, imar barışındaki son rakamları açıkladı. Kurum, "10,5 milyon vatandaşımız imar barışından istifade etti" dedi.

10,5 milyon kişi imarda 'barıştı'

Bakan Kurum, imar barışından 10,5 milyon kişinin yararlandığı bilgisini verdi. Kurum, "Buradan çok önemli bir veri elde edeceğiz, yapı stoğuna ilişkin tespitleri yapacağız" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada Kurum, peribacaları çevresinde 100'ün üzerinde kaçak yapıyı yıktıklarını, kalan 195 kaçak yapının etaplar halinde yıkılacağını açıkladı.

Kurum ayrıca, 391 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçiye kiralandığını, en çok kiralamanın Adana, Hatay, Konya, İzmir ve Muğla'da yapıldığını söyledi ve şöyle konuştu: "218 bin vatandaşımızı ilgilendiren süreçte yaklaşık 180 bin çiftçimiz bu düzenlemeden faydalandı."

50 bin sosyal konut projesine şu ana kadar 250 bin başvuru geldiğini bildiren Kurum, "İstanbul, Bursa, Konya, İzmir, Erzurum ve Adana illerinde çok fazla talep var. Bu illere yoğunlaşacağız gözüküyor. 250 binin üzerinde talep olması durumunda da karşılayacağız" ifadelerini kullandı.

Emlak Katılım Bankası'na da değinen Kurum, 21 Mart itibarıyla bankacılık faaliyetlerine başlayacağını belirtti ve ekledi: "İnşallah bu banka hem gayrimenkul sektörüne hem kentsel dönüşüm projelerine katkı sağlayacak."

EN ÇOK OKUNANLAR