USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

27 Şubat 2019 15:40

Emlak Bankası'nın geri dönüşü sektörü umutlandırdı

18 yıl aradan sonra Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın faaliyet izni alması sektör temsilcileri tarafından olumlu karşılandı

Emlak Bankası'nın geri dönüşü sektörü umutlandırdı

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Emlak Katılım Bankasının deprem tehlikesine karşı riskli binaların güçlendirilmesini hızlandıracağını kaydetti.

Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur yaptığı yazılı açıklamada, 18 yıl aradan sonra Türkiye Emlak Katılım Bankası’nın faaliyet izni almasının sadece sektör için değil, ülkemiz için de önem teşkil ettiğine dikkati çekti. 

Timur, deprem tehlikesine karşı riskli yapıların güçlendirilmesinin, ada ve mahalle bazında kentsel alanların dönüştürülmesi için yerel yönetimlere yönelik projelerin finansmanına yeni yöntemler üreteceğini ifade etti. 

Ülkemizde yılda 300 bin konutun dönüşmesinin hedeflendiğini belirten Timur, hem konut geliştiricilerin hem de tüketicilerin finansmana ulaşımının kolaylaşması ve  finansmanın çeşitlenmesinin işlerin daha da hızlı yürütülmesi adına önemli olduğuna işaret etti. 

Timur, yeni kurulan bankanın özellikle gayrimenkul sektörüne her türlü nakdi ve gayri-nakdi finansman sağlayabilecek yeterlilikte olduğunu vurguladı. 

Bankanın, Hazine Müsteşarlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve kuruluş birlikleri nezdinde oluşturulan bir sözleşme kapsamında piyasa yapıcılığı üstlenebiliyor olmasının kıymetli olduğunu belirten Timur, bu durumun sektörde yeterlilik sahibi markaların ayrışmasını, sektörü daha da güçlü hale getireceğini ifade etti. 

 Yılmaz: Piyasa yapıcılığı rolünü üstlenecek olması bu anlamda önemli​

Dap Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verilmesine ilişkin, "Yeni kurulan bankanın gayrimenkul sektörüne her türlü nakdi ve gayrinakdi finansman sağlayabilecek yeterlilikte olması, piyasa yapıcılığı rolünü üstlenecek olması bu anlamda önemli. Bu, sektörde yeterlilik sahibi markaların ayrışmasını da sağlayacaktır." ifadelerini kullandı. 

Yılmaz, Türkiye Emlak Katılım Bankası AŞ'ye faaliyet izni verilmesine ilişkin yaptığı açıklamada, uzun süredir Emlak Bankası’nın devreye alınması gerektiğine vurgu yaptığını belirtti. 

Yılmaz, "Sebebi, hak ediş ve yeterlilikleri yüksek markaların çeşitli finansal argümanlara daha hızlı ulaşmasını sağlamak ve tüketiciye sunulan ürünlerin finansal maliyetlerini minimize etmek... Bugün ‘Emlak Katılım Bankası AŞ’ olarak devreye alınan bankanın, hem sektörümüz hem de ülkemiz için sevindirici bir haber olduğunu vurgulamak isterim." değerlendirmesinde bulundu. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un vizyonu çerçevesinde hızla devreye alınan bankanın, kentsel dönüşüm başta olmak üzere bütün şehirlerde sağlam ve planlı yapılaşmanın önünü açacağını vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Yeni kurulan bankanın gayrimenkul sektörüne her türlü nakdi ve gayrinakdi finansman sağlayabilecek yeterlilikte olması, piyasa yapıcılığı rolünü üstlenecek olması bu anlamda önemli. Bu, sektörde yeterlilik sahibi markaların ayrışmasını da sağlayacaktır. Öte yandan, sektörün üzerindeki finansman yükü hafifletilir ise odaklanılacak yabancıya konut satışı ile ihracatımıza yapılacak katkının artırılacağı, ülkemizin konut satışında da uzun yıllar birinci olmaya devam edeceği aşikar." 

 

EN ÇOK OKUNANLAR