USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

21 Şubat 2019 15:03

Era Avrupa, 2019 yılını Türkiye yılı ilan etti

Era Real Estate Avrupa, 2019 yılını tüm Avrupa ‘da ‘Türkiye yılı’ ilan etti. Era Avrupa’da gurbetçilere özel çalışma başlatıldı.

Era Avrupa, 2019 yılını Türkiye yılı ilan etti

Kasım 2018’de Era Gayrimenkul Türkiye & Kıbrıs’ı satın alan Coldwell Banker  Türkiye Başkanı Gökhan Taş, ERraTürkiye Genel Müdürü Can Özatay ile birlikte Paris’te Era Avrupa ile görüşme gerçekleştirdi. Avrupa’da 1427 ofis ve 10.300 ü aşkın emlak danışmanını ve 26.300 milyar Euro gayrimenkul portföyünü temsil eden Era Avrupa’nın Başkanı François Gagnon, 2019 yılını Türkiye yılı ilan ettiklerini açıkladı. Avrupa’da en fazla konutun Türkiye’de satıldığına dikkat çeken Gagnon, Türkiye pazarında gayrimenkulde son 2 yıldır fiyatların oynamadığını bu sayede gayrimenkul alımının şu an cazip noktaya ulaştığını vurgulayarak, “Türkiye gayrimenkul pazarı demografik yapısı ve Avrupa’da yaşayan Türklerin etkisi ile uzun yıllar Avrupa birincisi olmaya devam edecektir. Nitekim sadece Avrupa’dan Türkiye’ye yılda 125 bin göç oluyor.” dedi.

Türkiye yılı ilanını Era Avrupa’yı oluşturan Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti, Fransa, Almanya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, İsveç, İsviçre ülke başkanlarına da bildirdiğini bildirdiğini kaydeden Gagnon, Türkiye’deki fırsatları değerlendirmek için özel bir çalışma başlatacaklarını da vurguladı. Gagnon, Era Türkiye’deki yeni yönetimle de verimli bir 2019 senesi geçireceklerini kaydetti. 

Coldwell Banker Türkiye ve ERA Türkiye Başkanı Gökhan Taş, Türkiye ilanının lobi çalışmaları sonrası haklı olarak aldıklarını kaydetti. Era Türkiye Genel Müdürü Can Özatay ise yaptıkları Era Avrupa görüşmeleri  esnasında  Paris’te çeşitli ofisleri ziyaret ederek , ofis broker’ları ve çalışanları ile Türkiye gayrimenkul pazarı üzerine çeşitli  çalışmalar yaptıkları bilgisini de verdi.

GURBETÇİLERE ÖZEL ÇALIŞMA

Önümüzdeki iki  ay içerisinde İstanbul, Lizbon ve Paris’te  3 ayrı toplantıda bilgi alışverişi ve çalışma ekipleri oluşturmak için geniş toplantı planladıklarını kaydeden Özatay, “Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşlarımızın en sağlıklı ve kazançlı şekilde gayrimenkul yatırımları yapmalarına aracılık etmeye  ve sonrasında bunların  yönetilmesine  talip olduk. Çalışmalar başladı. Era Türkiye & Kıbrıs’ın bu çok önemli potansiyeli harekete geçirerek ofislerine de önemli oranda ilave işlem sağlayacağız.” dedi.        

EN ÇOK OKUNANLAR