USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

04 Temmuz 2020 10:46

Ev sahibi olma şansını artırıyor

Yeni nesil kooperatifçilik modeli ile kira öder gibi ev sahibi olma şansı sunan Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, İstanbul'un yeni yaşam alanlarında konumlanıyor

Ev sahibi olma şansını artırıyor

Dalida Özatay Erus / [email protected]

S.S. CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi, şeffaf ve sürdürülebilir kooperatifçilik anlayışı ile üyelerine uygun fiyata, ‘kira öder gibi’ konutlar üretiyor. S.S. CVS Hava Kent Konut Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çavuş, Hava Kent’in gayrimenkul sektörüne ivme kazandıracak, ekonomiye ve topluma değer katan bir model olduğunu vurguluyor. Çavuş sözlerine şöyle devam ediyor: “Herkesin uygun fiyata, kaliteli, günümüzün ihtiyaçlarına cevap verebilen, yüksek standartlarda, güvenli konutlarda yaşama hakkının olduğunu düşünüyor ve projelerimizi bu özelliklerde inşa ediyoruz. Pandemi sürecinde önemi arttığı için projelerimize hobi bahçeleri de dahil ettik. Bu dönemde gözlemlediğimiz bir başka eğilim ise şehirden uzak ama bir o kadar da şehrin içinde lokasyonlara talep olması."

HAVA KENT TAŞOLUK, YILIN SON ÇEYREĞİNDE HAZIR

İstanbul Havalimanı'na 7 km, Arnavutköy Belediyesi’ne 1 km, yeni yapılacak Kirazlı-Havaalanı Metrosu'na 750 metre uzaklıktaki Hava Kent Taşoluk, 4 blok ve 144 daireden oluşuyor. Bu yılın son çeyreğinde teslim edilmesi planlanan projenin toplam inşaat alanı 14 bin 500 metrekare, toplam yatırım maliyeti ise 30 milyon TL. Projenin yüzde 80’ini yeşil alan oluştururken yüzme havuzu, her daire için açık otopark, kapalı spor salonu, basketbol sahası, çocuk parkı, yürüyüş parkuru yer alıyor. 1+1 65 metrekare, 2+1 92 metrekare olarak farklı daire seçenekleri mevcut ve ek olarak 16 adet de 125 metrekare 2+1 çatı dubleksleri bulunuyor. 1+1 daireler için giriş aidatı 40 bin TL olup 36 ay vade ile ayda 1000 TL taksitleri bulunuyor. Dairenin yaklaşık maliyet bedeli 190 bin TL. 2+1’ler için giriş aidatı ise 60 bin TL olup yine 36 ay vade ile bu sefer 1500 TL taksit ödeniyor. Bu dairelerin yatırım maliyeti ise 290 bin TL olarak hesaplanıyor. Teslim zamanı daire bedelinden, ödenen giriş aidatı ve vade boyunca yapılmış ödemeler düşülerek geri kalan kısmı üye kendi tercihine göre ister peşin ister banka kredisi kullanarak ödüyor ve teslim gerçekleşiyor.

HAVA KENT HARAÇÇI, 2022’DE TAMAMLANIYOR

Hava Kent Haraççı projesi ise İstanbul Havalimanı’na 7.5 km mesafede yer alıyor. Ruhsat aşamasındaki Hava Kent Haraççı’da 150 konutluk bir proje yapılması hedefleniyor. 2022 son çeyrekte teslim edilmesi planlanan Hava Kent Haraççı’nın yaklaşık 32 milyon TL’ye mal olacağı öngörülüyor. 2+1 ve 3+1 daire seçeneklerinin olacağı projede 90 metrekare olan 2+1 dairelerin giriş aidatı 60 bin TL olup 36 ay vade ile aylık 1500 TL taksitleri olacak. Bu daire tiplerinin muhtemel bedeli 290 bin TL olarak hesaplanıyor. 120 metrekare olan 3+1 dairelerin ise giriş aidatı 70 bin TL ve yine 36 ay vade ile bu sefer ayda 2000 TL ödeniyor. 3+1 dairelerin muhtemel bedeli ise 360 bin TL olarak hesaplanıyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR