USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

10 Şubat 2020 17:07

Tayvanlı YC Inox'un dev yatırımı İglo Architects'e emanet

Küresel ekonomide yaşanan durgunluğa rağmen Türkiye, yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmaya devam ediyor. Tayvanlı çelik devi YC Inox’un Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde hayata geçireceği 80 milyon dolarlık dev yatırımın mimari tasarım sürecini uluslararası ödülleriyle dikkat çeken Iglo Architects yürütecek

Tayvanlı YC Inox'un dev yatırımı İglo Architects'e emanet

Dünyanın en büyük beş çelik üreticinden biri olan Tayvanlı YC Inox firması, Dilovası Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde aldığı 35 bin ve 20 bin metrekarelik arazilere kuracağı fabrika yapılarının tasarım sürecini, Türkiye’den Iglo Architects ile yürütecek. Türkiye’de sıfırdan yapılacak ilk Tayvan yatırımı olması nedeni ile farklı sektörlerdeki Tayvanlı firmaların da dikkatle izlediği bu değerli yatırıma ev sahipliği yapmak ülkemiz için yeni pazarlar oluşturmak adına da önemli fırsatlar sunuyor. İç pazarla birlikte ihracatı da hedefleyen 80 milyon dolarlık yatırımla 300 kişiye istihdam sağlanması planlanıyor.

İKİ FABRİKA İNŞA EDİLCEK

Tasarım süreci Mimar Zafer Karoğlu ve Mimar Esen Akyar Karoğlu ortaklığındaki Iglo Architects tarafından yürütülecek olan fabrikaların birinde paslanmaz çelik boru imalatı yapılması planlanırken, ‘Service Center’ olarak adlandırılan diğer fabrikada ise şerit ve sac levha yüzey işlemleri yapılacak. İki buçuk ay gibi kısa bir sürede ruhsat alma aşamasına getirilen bu iki fabrika binası, eş zamanlı olarak inşa edilecek. Tasarım ve inşaat süreleri toplamda 18 ay olarak belirlenen projelerin, 2020 yılının ilk çeyreğinde inşaatına başlanması ve gelecek yılın başlarında da deneme üretimlerine geçilmesi hedefleniyor.

EN ÇOK OKUNANLAR