USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Emlak

28 Nisan 2020 15:28

Yabancılara online gayrimenkul satışı Mart ayında 100 Milyon TL’yi aştı

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul markalarını temsil eden Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), GİGDER üyelerinin Covid-19’un ülkemizde baş gösterdiği dönemde yabancıya online yöntemlerle 100 milyon liralık satış ve rezervasyon yapıldığını açıkladı.

Yabancılara online gayrimenkul satışı Mart ayında 100 Milyon TL’yi aştı

Covid-19 salgını dolayısıyla Türkiye’ye seyahat edemeyen yabancıların ilgisini GİGDER olarak facetime, zoom, skype ve whatsapp gibi online platformlara taşıdıklarını ifade eden GİGDER Başkanı Faruk Akbal, “GİGDER, yenilikçi bakış açısı, teknolojik imkanlar ve Türkiye’nin sağlıkta yakaladığı ivmeyi kullanarak uluslararası alanda talep oluşturdu ve bu talepleri dijital araçlarla ön satış ve rezervasyona dönüştürdü. Mart ayında 120 gayrimenkulün satış ve rezervasyonunu üyelerimiz bu şekilde gerçekleştirdi. Elde edilen 100 milyonluk satış ve rezervasyon, GİGDER üyelerinin gelişmelere karşı aldığı hızlı aksiyon ve benimsediği yenilikçi yaklaşımla ortaya koyduğu bir performanstır. Aynı zamanda piyasada güzel şeyler de olduğunun resmidir. Öte yandan aslında değişen trendlere ülkemizin ve üye şirketlerimizin hızlıca ayak uydurduğunun da bir göstergesidir. Covid-19 salgını sonrası hem VR gözlüklerle hem online araçlarla yabancı müşterilerimize sanal turlar gerçekleştiriyor ve satışlarımızı bu yöntemlerle devam ettiriyoruz. Mart ayında yakaladığımız trend aslında geleceğin de habercisi.” ifadelerini kullandı.

Koronavirüs sonrasında gayrimenkul sektöründe pazarlama, satış ve yönetim süreçlerinde büyük bir dönüşüm gerçekleştiğini, proptech ile sanal ve artırılmış gerçeklik sağlayan teknolojiler, otomasyonlar, CRM hizmetleri, dijital hedefli reklam ve ilan servisleri, kitle fonlama, blokchain ve danışman skorları gibi birçok konuda sektörün hızla değiştiğini ifade eden Akbal, “Bu sistemlerin gelişmesi için de bazı düzenlemelere ihtiyacımız var. Ayrıca yabancılara ilişkin işlem başvuruları başta olmak üzere, yetki belgesi olan emlak işletmelerinin işlem başlatabilmesi gibi çeşitli fonksiyonlara ihtiyacımız var.” değerlendirmesinde bulundu.

2019’da faaliyetlerine başlayan GİGDER’in üyeleri arasında Akzirve, Antalya Homes, Bahaş Holding, Beyttürk İnşaat, Fuzul Holding, Gaboras, Hasanoğlu Mühendislik, Inhouse Global, Mars Investment, Maven Danışmanlık, Nef, Öngören Hukuk Bürosu, Sinpaş GYO, Teknik Yapı ve 24 Gayrimenkul yer alıyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR