USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Enerji Haberleri

14 Ocak 2020 15:39

Çocuklar enerjide tasarrufu Kolen'den dinledi

Kolen Elektrik "Enerji Tasarrufu" Haftası kapsamında miniklere enerji tüketiminin nasıl sağlanacağının ve tasarrufun öneminin anlatıldığı bir eğitim organize etti.

Çocuklar enerjide tasarrufu Kolen'den dinledi

Enerji sarfiyatının azaltılmasına dikkat çekmek amacıyla Esenler Kelebek Anaokulları’nda Kolen Elektrik Marmara Bölgesi Satış Yöneticisi Tuğba Karaca tarafından, anaokulun 3-6 yaş grubundaki öğrencilerine verilen eğitim, renkli anlara da sahne oldu. Miniklerin ilginç soruları ve meraklı bakışlarıyla zaman zaman kahkahaların yükseldiği eğitimde enerjinin ne olduğu, hangi yollardan geçerek bize ulaştığı, enerji tasarrufunun önemi, bilinçli enerji tüketmenin yolları, tasarrufla ile sağlanacak enerji miktarı gibi genel bilgiler anlatıldı.

Çocuklara günlük hayatta enerji tasarrufu sağlamanın basit yöntemleri verildi

Anaokulunun meraklı minikleri Karaca’ya yaptığı sunum sırasında çok keyifli anlar yaşattı. Evde ve okulda öğrendikleri basit tasarruf yöntemlerini bir ağızdan anlatan çocuklara uygulanabilecek diğer yollardan da bahsedildi. Kirli ve tozlu lambaların daha çok enerji tükettiği, radyatörlerin üzerinde kurutulan çamaşırlar ısıyı engellediği için daha fazla enerji sarf ettiği, kapaksız kapta kaynayan yemeğin daha uzun sürede piştiği gibi gündelik hayatta karşımızda çıkan durumlar çocuklara anlatıldı.

Enerjinin kahramanları mini animasyon filmleriyle hem eğlendi hem de öğrendi

Kolen, hem sosyal medyada yayınlamak hem de bu eğitimler vesilesiyle çocuklara enerji tasarrufunu daha eğlenceli ve akılda kalıcı biçimde anlatmak için mini animasyon filmler hazırladı. Eğitim sırasında çocuklara izletilen animasyonlar büyük ilgi gördü. Çocuklar pür dikkat izlediği animasyonların ekranda yeniden oynatılmasını istedi.

Enerji tasarrufu bilincini çocuklara erken yaşta aşılamayı misyon edinen Kolen Elektrik’in “Enerji Tasarrufu Haftası” kapsamında düzenlediği etkinliğin yılın farklı zamanlarında farklı okullarda devam etmesi planlanıyor. 

EN ÇOK OKUNANLAR