USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

22 Ocak 2020 14:17

Glovo, Türkiye'den çıkıyor

İspanyol teslimat girişimi Glovo, Türkiye’nin de içinde bulunduğu dört ülkede operasyonlarını durdurma kararı aldığını açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, söz konusu dört ülkenin Türkiye, Mısır, Uruguay ve Porto Riko olduğu bildirildi.

Glovo, Türkiye'den çıkıyor

Şirketin konuya dair yaptığı açıklamada, alınan kararın operasyonu konsolide etme ve kaynakların kısa vadede kârlılığa erişebileceği bölgelere kaydırma stratejisinin bir parçası olduğu bildirildi.

Kararın, 2019 yılında anavatanı İspanya'da kârlılığa erişen girişimin, 2021 başından itibaren global çapta kârlılığa ulaşmak hedefiyle alakalı olduğu aktarılıyor.

Uygulamanın önümüzdeki birkaç hafta boyunca Türkiye, Mısır, Uruguay ve Porto Riko pazarlarında aktif kalmaya devam edeceği bilgisi verildi.

'TÜRKİYE'DEN ÇIKMA KARARI KOLAY ALINMADI'

Konuya ilişkin konuşan Glovo Kurucu Ortağı ve CEO’su Oscar Pierre, "Özellikle Türkiye gibi başarılı bir operasyon yürüttüğümüz bir ülkede bu kararı vermek bizim için çok zor oldu. Ancak bu dört pazardan çıkış yapmamız, Güneybatı & Doğu Avrupa, Latin Amerika ve Sahra Altı Afrika bölgelerinde liderliğimizi güçlendirmemizi ve en geç 2021 başında ulaşmak istediğimiz karlılık hedefimize ulaşmamızı sağlayacak" dedi.

Türkiye'deki kuryelerine yönelik de açıklamalarda bulunan Pierre, "Kuryelerimize, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza değer yaratmaya devam edeceğiz.Türkiye’deki tüm kuryelerimize, müşterilerimize ve iş ortaklarımıza yoğun emekleri, bize olan bağlılıkları ve süregelen destekleri için teşekkür ettiğimizin bilinmesini isterim" dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR