USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

06 Mayıs 2020 12:52

İş dünyası gençlerle elele

Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle, eğitimin evden sürdürüldüğü bu dönemde bir grup girişimci liseli gencin bir araya gelerek kurduğu "Kriz ve Liderlik Platformu" ilk günden bu yana başarılı iş insanlarını liseli öğrencilerle buluşturuyor. Instagram hesapları üzerinden yaptıkları canlı yayınlarla dikkatleri üzerlerine çeken gençler, bugüne kadar Türkiye’nin önde gelen iş insanlarını yayında ağırladı.

İş dünyası gençlerle elele

Kriz ve Liderlik Platformu şimdiye kadar Vera Capital Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özokur’dan DEMSA Grup Kurucu Ortağı ve Başkan Yardımcısı Demet Sabancı’ya, Sedes Holding Yönetim Kurulu Başkanı Demir Ssabancı’dan İstanbul Gençlik Platformu Başkanı Doğa Can Coşar’a, NG Kütahya Seramik Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral’dan Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin ve Misela Türkiye Kurucusu Serra Türker’e kadar alanında uzman iş insanlarını liseli öğrencilerle bir araya getirdi. Pelin Öztürk, Cem Kalay, Enes Karakullukçu, Ahmet Emir Karaca ve Emre Özarar, kurdukları bu oluşum ile kendi yaşıtları ve girişimcilik ruhu olan herkese örnek olurken içinde bulundukları sürece de duyarsız kalmadı.

Düzenledikleri söyleşiler ile kriz döneminin nasıl yönetilmesi gerektiği, bu sürecin farklı sektörleri nasıl etkilediği ve tekrar normalleşmenin nasıl olacağını farklı konuklar vasıtasıyla gençlere aktarmaya çalışan girişimci öğrenciler, akranlarının geleceklerine yön vermelerine de katkıda bulunuyor. Online devam eden yoğun ders programlarını aksatmadan, sosyal sorumluluk bilinci ile harekete geçen gençler bir yandan kendi gelecek planlarını şekillendirirken bir yandan da düzenledikleri söyleşiler ile akranlarına destek oluyor.

EN ÇOK OKUNANLAR