USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Girişimcilik

28 Mayıs 2019 15:16

Şampiyonlar belli oldu

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen, sporda inovasyona ve bölgedeki spor teknolojisi start-up’larının sahip olduğu potansiyeli en üst düzeye çıkarmaya odaklanan HYPE SPIN İnovasyon Hızlandırıcısı’nın kazananları belli oldu. Demo Day’de yatırımcılarla buluşan projelerden BAGAJ (Uygulama ile kiralanabilen emanet ve teslimat hizmet platformu) ve Sports and Merits (Türkiye’nin en esnek spor merkezi üyeliği) SPIN İnovasyon Hızlandırıcısı’nın birincisi oldu.

Şampiyonlar belli oldu

Endüstri liderlerinin mentorluğunda gerçekleştirilen dört aylık yoğun bir program sonunda sağlık, artırılmış gerçeklikle antrenman, akıllı statlar, büyük veri, taraftar yönetimi/katılımı ve e-spor alanlarında yedi start-up ‘Demo Day’de yatırımcılarla buluştu. 

KULÜPLERE İNOVATİF FİKİRLER

1907 Fenerbahçe Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Rıfat Perahya, genç nüfusu ve dinamik yapısıyla her alanda dünyaya hızla entegre olan Türkiye’nin adını spor alanında da hak ettiği şekilde duyurmasının, kuvvetli kurumsal yapılar ve güçlü iş birlikleriyle mümkün olduğunu ifade etti. “Bu bakış açısıyla hem 1907 Fenerbahçe Derneği olarak hayata geçirdiğimiz ortaklığın hem de bireysel bir yatırımcı olarak bu programın bir parçası olmaktan büyük gurur duyuyorum. Bu program bu işe gönül veren insanların projelerini daha iyi yürütmelerini sağlamanın yanı sıra Türkiye ve diğer ülkelerden spor konusunda tutkulu insanlarla bir araya gelmesine de aracılık ediyor” diyen Perahya, amaçlarının kulüplerin ortaya çıkacak inovatif fikirlerden faydalanmaları, girişimlerin de kulüplerle yapacakları iş birliği sayesinde canlı laboratuvar imkanına sahip olmaları olduğunu dile getirdi.

7 START-UP DERECEYE GİRDİ 

HYPE SPIN Accelerator® programına ev sahipliği yapmak ve HYPE Sports Innovation’ın partnerleri arasında yer almaktan son derece mutlu olduklarına dikkat çeken MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut ise, “MEF Üniversitesi kuruluşundan bu yana kendisini girişimci bir üniversite olarak tanımladı ve öğrencilerine girişimciliği bir kariyer alternatifi olarak sundu. Bu programın bir ortağı olmak, ülkemizdeki girişimcileri ve girişimleri geliştirmek fırsatı sunmak bizim için mutluluk verici. Programa beslenme, fitness, performans ölçümü, medya ve taraftar artırmaya yönelik çok geniş bir yelpazede toplam 54 başvuru gerçekleşti. Gerçekleştirdiğimiz dört aylık yoğun bir program sonunda sağlık, artırılmış gerçeklikle antrenman, akıllı statlar, büyük veri, taraftar yönetimi/katılımı ve e-spor alanlarında yedi start-up dereceye girdi” dedi.

EN ÇOK OKUNANLAR