USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

06 Mayıs 2020 12:48

Günde 300 bin adet yerli üretim yapıyor

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs etkisini hala sürdürürken, tekstilde uzun yıllardır üretim yapan Türk firması Portre ve Perfeks Tekstil, sağlık çalışanları için koruyucu önlük ve tulumun yanı sıra ceset torbası üretimi yaparak Türkiye ve dünyanın ihtiyacını karşılıyor. Günde 300 bin adet üretim yapan firma, bu süreçte sağlık sektörü için medikal ürünler üretmeye devam ediyor.

Günde 300 bin adet yerli üretim yapıyor

Sektörde 35 yıldır kadın giyim üretimi yapan Portre ve Perfeks Tekstil, salgın sürecinin başlamasıyla birlikte üretimini tulum, cerrahi doktor ve ziyaretçi önlüğü, ceset torbasına çevirdi. Üretim kapasitesini artıran firma, yaklaşık 2 aydır 4 bin kişilik bir ekiple başta Türkiye olmak üzere İngiltere, İtalya, Fransa, Almanya, Belçika, Bulgaristan ve Hollanda’nın da ihtiyacını karşılıyor. En fazla ihracatı İtalya’ya yapan Portre ve Perfeks Tekstil, oluşan yoğun talepten dolayı medikal koruyucu ürünlerin üretimine hız kesmeden devam edecek.

Portre ve Perfeks Tekstil kurucu ortaklarından Şevki Sancaktar salgın dolayısıyla oluşan ihtiyacın karşılanması için durmadan çalıştıklarını belirterek ürettikleri koruyucu ürünlerle ilgili şu açıklamada bulundu: “Uluslararası sertifikalara sahip tek kullanımlık olan önlük ve tulumlar su, hava geçirmez ve anti bakteriyel özelliğe sahip. Ceset torbaları ise su ve koku geçirmeyen özelliğe sahip nonwoven kumaştan yapılmaktadır. İnsan sağlığını korumak için gereken tüm şartları ürünlerimizde sağlıyoruz.” Koruyucu ürünler için ülkemize çok talep geldiğini belirten Sancaktar: “Bizler de ülkemize 35 yıldır hizmet eden firma olarak ihtiyacı karşılamak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şu an günde 300 bin adet üretimle ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz. İhtiyaçlar doğrultusunda kapasitemizi daha da artırabiliriz. En fazla talep salgının en çok yaşandığı ülkelerden olan İtalya’dan geliyor. Biz de firma olarak üretimimize çok çalışarak devam ediyoruz. Hep birlikte bu durumun üstesinden geleceğiz.” sözleriyle ifade etti.

EN ÇOK OKUNANLAR