USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

20 Nisan 2019 16:43

Kadınların el emeği Koton’da hayat buldu

Koton’un Anadolu’daki kadınları ekonomik ve sosyal hayata kazandırmak için GAP çatısı altında yürütülen ÇATOM (Çok Amaçlı Toplum Merkezi) ‘El Emeği Projesi’ toplam 6 bin 500 kadın için gelir kaynağı oldu. Koton Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Gülden Yılmaz, Kilis’teki ÇATOM’da kadınlarla bir araya geldi.

Kadınların el emeği Koton’da hayat buldu

6 bin 500 kadına 2 milyon liranın üzerinde gelir sağlayan, GAP Bölge Kalkınma İdaresine bağlı faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) iş birliği ile yürütülen ‘El Emeği Projesi bugün 291 bin 86 adet ürüne ulaştı. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından da desteklenen projenin ürünleri, Türkiye’de 90, yurt dışında 37 olmak üzere toplam 127 Koton mağazasında ve online satış kanalında tüketiciyle buluşuyor. 3 yıl önce 5 ilde başlayan bu iş birliği modeli, bugün Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Şanlıurfa ve Şırnak’ta 18 ÇATOM ile sürdürülüyor. Geçtiğimiz 3 yılda projenin geldiği noktayı göstermek için Gaziantep ve Kilis’e düzenlenen gezide konuşan Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz “Bu toprakların değerleriyle büyümüş bir moda markası olarak sorumluluğumuzun farkındayız. 30 ülkede 500 mağazası, 11 bin çalışanı olan, ilk akla gelen kadın markası  olarak kadının güçlendirilmesini en büyük sorumluluk olarak görüyorum” dedi.

GAP İDARESİ VE BM DE DESTEKÇİ


Kadınları güçlendirmeyi amaç edinen proje, GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından destekleniyor. Suriye’nin Azez ilinde dahi bulunan ÇATOM’ların sayısı 48’i bulmuş durumda. GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, hükûmetin de amaçlarından olan kadının kalkınma sürecine entegre edilmesi yönündeki nihai hedef için Koton’la 3 yıldır birlikte çalıştıklarını, ÇATOM kapsamında farklı sektörleri de bölgede bir araya getirmek istediklerini söyledi.
Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Kamu Politikaları ve Hizmetleri Yöneticisi Bülent Açıkgöz de 2008’den bu yana kadınlara iş imkânı sağlayacak iş birlikleri kurduklarını, Koton ile yapılan iş birliğinin istihdamın nitelik ve niceliğini artırmak, değer zincirlerini güçlendirmek açısından kapsayıcı iş modellerine güzel bir örnek olduğunu ifade etti.

GÜLDEN YILMAZ'DAN İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI


Koton Yönetim Kurulu Üyesi Gülden Yılmaz “Kadınlarımızın hayata kattığı renkleri artırmak, üreten, yenileyen, değer katan kadınlara destek olmak, kadının sosyal ve çalışma hayatındaki yerini sağlamlaştırmak için çalışıyoruz. Çünkü, üretmek, değer katmak ve renklendirmek tüm kadınların kumaşında var” dedi ve bölgede bu projeyle oluşan ekonomiyi büyütmek için iş dünyasına çağrı yaptı ve “Pazardaki diğer markaların yöneticilerini tek tek ziyaret edip bölgede benzer iş modeli oluşturmaya davet edeceğim” dedi.

 

EN ÇOK OKUNANLAR