USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Hazır Giyim

06 Ağustos 2019 11:12

"Laleli bu yıl Türkiye’nin ticaretine 5 milyar dolarlık katkı yapacak"

Laleli Sanayici ve İşinsanları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, İstanbul’un dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olan Laleli’nin 2019’da Türkiye ticaretine 4,5-5 milyar dolar katkı yapacağını bildirdi. Eyyüpkoca, Temmuz ayından itibaren başlayan mikro ihracat uygulaması ile Laleli esnafının KDV iadesi ve devlet teşvikleri başta olmak üzere birçok avantajdan yararlanabileceğinin altını çizdi

"Laleli bu yıl Türkiye’nin ticaretine 5 milyar dolarlık katkı yapacak"

Gıyasettin Eyyüpkoca, 8’incisi düzenlenen Laleli Fashion Shopping Festival’in açılışında yaptığı konuşmada, mikro ihracat uygulaması ile bölgede yepyeni bir dönemin başladığını söyledi. Uygulamanın ticareti kayıt altına almanın yanı sıra bölgenin imajına da çok olumlu katkı yapacağını vurgulayan Eyyüpkoca, şöyle devam etti:

LALELİ’NİN MARKA DEĞERİNİ YUKARILARA TAŞIYORUZ

“7 bin esnafın bulunduğu Laleli, İstanbul ticaretinin kalbinin attığı merkezlerin başında geliyor. 2018’i 4,5 milyar dolar ciro ile kapatmıştık. 2019’un ilk 7 ayında geçen yılın aynı dönemine göre az da olsa daha iyi durumdayız. 8’incisini düzenlediğimiz festivali, bölgenin ticaretini ve turizmini canlandırmanın yanı sıra marka değerini çok daha yukarılara taşımamızı sağlayan bir etkinlik olarak değerlendiriyoruz. Bu yıl, 13 ülkeden her biri en az 10 mağaza sahibi, 250’nin üzerinde alıcıyı ağırlıyoruz. Polonya, Romanya ve Litvanya’dan uzun bir aradan sonra ilk kez alım grupları geldi. Firmalarımız ile misafirlerimiz ticari bağlantıların yanı sıra, B2B görüşmeler yapma imkânı bulacaklar. Festivalin yaratacağı sinerji ile önümüzdeki 5 ayda daha iyi bir performans sergileyeceğimizi ve 2019’u 4,5 – 5 milyar dolar ciro ile kapatacağımızı tahmin ediyorum.”

İSMAİL GÜLLE: TİCARETİN KAYIT ALTINA ALINMASI LALELİ’NİN İTİBARINI ARTTIRIR

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de konuşmasında Temmuz’da hem aylık, hem 7 aylık hem de 12 aylık dönemler için hesaplandığında Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat değerlerine ulaşıldığını hatırlattı.  Gülle, “Laleli’nin bu ihracata ne kadar katkısı olduğunu

bilemiyoruz. Burada uygulamaya başlanacak yeni sistemle Laleli’nin ihracata ne kadar artı yazdırdığını göreceğiz. Ayrıca Laleli’den ihracat yapanların devlet teşviklerinden yararlanmalarının ve yeşil pasaport almalarının önü açılacak. Ticaretin kayıt altına alınması Laleli’nin itibarını da arttıracak” dedi.

MUSTAFA GÜLTEPE: YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRETİMİ VE İHRACATI DESTEKLİYORUZ

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon ihracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe ise moda endüstrisinin Türkiye ekonomisi için büyük önem taşıdığını vurguladı. Katma değerli üretimde ve istihdamda öncü olduklarını ifade eden Gültepe, “Hazır giyim ihracatından elde edilen geliri daha da arttırmak için tasarım odaklı, markalı, yüksek katma değerli üretimi teşvik ediyoruz. Laleli’de ticaretin dörtte üçüne yakın bölümünü hazır giyim oluşturuyor. Bölgenin ve Türk moda endüstrisinin tanıtımı için çok önemli olan Laleli Fashion Shopping Festival’i başından bu yana destekliyoruz” diye konuştu.

EN ÇOK OKUNANLAR