USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 18:35

Aslı Elif Tanuğur Samancı: Zamanlamasını iyi ayarlayan kadınlara

Hayatımda en çok deneyimlerimden ve yaşadıklarımdan ilham alıyorum. En büyük ilhamım ise, beni profesyonel hayattan ayrılarak kendi işimi kurma yoluna iten; oğlumun yaşadığı bağışıklık sorunuydu.

Aslı Elif Tanuğur Samancı: Zamanlamasını iyi ayarlayan kadınlara

Propolisin ülkemizde üretilmediğini ve Çin’den geldiğini öğrenince öncelikle oğlum için kendim üretmeye karar verdim. 6 ay kendi ürettiğim propolis özütü ve arı sütünü kullandıktan sonra bu ürünleri tüm annelere ulaştırma hayaliyle yola çıktım. Hem ilhamım hem de hayatımın dönüm noktalarından biri olan bu olay beni girişimciliğe sevk etti. 

Hayat felsefem ise her zaman bilimsel veriler ışığında çalışmak. Bir gıda yüksek mühendisi olarak önceliğim, bütün çalışmaların temelinin bilime dayanmasıdır. Bu nedenle firmamızda bütün araştırma ve çalışmalarımızı üniversitelerle iş birliği içerisinde, Ar-Ge temelli projelerle gerçekleştiriyoruz. Yaptığımız projeler kapsamında çok sayıda Ar-Ge ve inovasyon ödülüne layık görüldük. Bunlar da benim için önemli bir ilham ve motivasyon kaynağı… Yaptığınız iş ile insanların hayatına dokunabiliyor olmak çok kıymetli… İlk olarak özel yaşamımda karşılaştığım bir sorundan hareketle profesyonel hayattan ayrılarak kendi işimi kurmaya karar verdim. Hayal, hedef ve vizyon birbirine dolaylı yoldan bağlı süreçler. İyi zamanlama, çok çalışmak ve doğru hamle ile hepsinin gerçekleştirilebileceğine inanıyorum.

Ülkemizde çeşitli kurumların hem girişimciliğe hem de Ar-Ge ve inovasyon yapanlara destekleri var. KOSGEB, TÜBİTAK, TEYDEB, kalkınma ajansları, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bu kurumların arasında yer alıyor. Bunların dışında; özellikle kadın girişimcilere yönelik eğitimler veren KAGİDER ve TİKAD gibi dernek ve kurumlar var. Sanayi ve ticaret odalarının da girişimciliğe yönelik eğitim ve mentorluk programları var. Ben bir hayalle yola çıkan tüm girişimcilere bu teşvik ve desteklerden yararlanmalarını ve bu eğitimlere katılmalarını şiddetle öneriyorum. Tabii ki çok çalışmak, inanmak, pes etmemek çok önemli. Girişimcilik zor bir yolculuk ama inanırsanız yapamayacağınız hiçbir şey yok.

Sevgilerimle,

BEE’O Propolis Genel Müdürü Propolis Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR