USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 18:48

Ayşen Esen: Geleceğin güçlü ve başarılı kadınlarına

Ben; 56 yaşında, Boğaziçi İnşaat Fakültesi mezunu, 1 gün bile özel ders almamış, devlet lisesine gitmiş, torpille işe girmemiş, 35 yıldır iş hayatında olan profesyonel bir yöneticiyim. 20 yılı aşkın süredir genel müdür, yönetim kurulu üyesi ve CEO olarak çalışıyorum. Bu süre zarfında; 2 binin üzerinde çalışanı olan sanayi şirketlerini yönettim, 5-6 değişik sektörden 20-30 şirketin CEO’luğunu yaptım, milyar doların üzerinde cirolar ve milyar doların üzerinde yıllık dış ticaret hacmi gerçekleştir

Ayşen Esen: Geleceğin güçlü ve başarılı kadınlarına

Hayatta ilham aldığım, beni ben yapan, kişilik özelliklerimi oluşturan, yaşam felsefemin oluşmasını ve gelişmesini sağlayan en önemli unsur, ‘aile’dir. Önce sevmeyi, iyi ve doğru bir insan olmayı öğrenin. Babam, hayatımdaki en önemli insandır. Beni hep, “Benim kızım yapar” diyerek büyüttü, sevdi, güvendi, inandı ve destekledi. Siz de çocuklarınıza böyle yaklaşın, kendine güvenli çocuklar yetiştirin.

İş yaşamında fark yaratacak insan, önce özel yaşamında fark yaratmalıdır. Önce kendinize inanın, güvenin, sonra kendinizi sevin, işinizi sevin, şirketinizi sevin. Yaşamın size bir şey vermesini beklemeyin, siz yaşama değer katın. Sorunu değil; çözümü düşünün ve doğru bildiğiniz yolda devam edin. Hiçbir zaman para veya mevki ana hedefiniz olmasın. Hedefiniz; çalışmak, öğrenmek, başarmak, ileri gitmek olsun. Hayal kurun; ama büyük hayallerin içinde boğulup mutsuz olmak yerine, önünüze hedefler koyun, her başardığınız hedefi bir ileriye taşıyın. Hayata değer katın, işinize değer katın, iyi ilişkiler kurun, sevin, sevilin ve en önemlisi gülümseyin. Gerçekleştirilecek hedefleriniz ve hayalleriniz olsun. Kendi adıma emeklilik planım yok. Daha fazla şey yapmak, çalışmak, başarmak, katma değer yaratmak ve arkamda eserler bırakmak istiyorum. İyi bir insan, iyi bir çalışan, iyi bir dost, iyi bir arkadaş, iyi bir anne, iyi bir baba, iyi bir yönetici, iyi bir vatandaş, iyi bir birey olmak, olmazsa olmazımız olsun. Herkes takım lideri olamaz; ama takım oyuncusu olabilir. Bir elin nesi iki elin sesi diyerek, hedefe kitlenelim ve birlikte başaralım.

Sevgilerimle;

İstanbul Altın Rafinerisi CEO’su 

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR