USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 18:56

Bahar Alan: Amacını belirleyip hızla yol alanlara

Hepimiz, büyüme potansiyelimizle değişik renk, koku ve lezzetlerde farklı meyveler vermeye hazır fidanlar olarak dünyaya geliyoruz. Yaşadığımız koşullar, toprağın verimi, rüzgarın şekli, bizi yetiştiren bahçıvanın bilgi ve görgüsüyle şekillenerek yaşamımıza devam ediyoruz. Kimimiz zor büyüyen zeytin fidanı, kimimiz hızla boy atan kavak… Kimimiz dayanıklıyız, kimimiz belli koşullara özellikle hassas…

Bahar Alan: Amacını belirleyip hızla yol alanlara

Bazen, seçtiğimiz işler olmadığımız biri gibi davranmamızı gerektiriyor; biz de o esnada kim olduğumuzu unutup elimizde yapmamız gerekenlerin listesi, gideceğimiz yönü kaybediyor, kendimizi akıntıya bırakıveriyoruz. Güçlü yanlarımızı, kim olduğumuzu bilmek ve buna uygun yaşamaya çalışmak bunun için çok önemli. Elimizde türlü türlü araç var ama amaç yoksa, bize anlamı ifade eden o amacı bulamadığımızda, o boşluk bir türlü dolmuyor.

Bana göre hayatta fark yaratmak, o anlamı bulmakla çok yakından ilgili… Çünkü ancak onu bulduğumuzda akıl ve yürek, birlikte çalışmak konusunda hemfikir oluyor. Nasıl tohumdan yetişip hiç aşılanmadan büyüyen ağaçların meyveleri az olursa, biz insanların da daha verimli, dayanıklı olabilmek için ağaçlara yapılan aşı gibi eğitimlere, şekillendirilmeye ihtiyacımız var. Ve bazen budamaya… Ara sıra enerjimizi nelere dağıttığımızı gözden geçirip, gerçekte hangi dalların güçlenmesini istiyorsak o dalları güçlendirecek şekilde bazı fazlalıklardan kurtulmamız gerekiyor.

Gençlere önerim; güçlü yanlarının farkında olmaları ve gerektiğinde rahat hissettikleri alandan çıkabilmek için içlerindeki cesareti bulacaklarına inanmaları... İnandıkları yolda ilerlemeye başladıkça, korkularıyla mücadele etmek daha kolay gelecek ve böylece karşılarına çıkacak fırsatları daha fazla fark edeceklerdir. Bu konuda Louis Pasteur’ün bana ilham veren bir sözü var: “Şans, hazırlıklı zihinleri sever.” Geleceğe dair iyimserliğimi her zaman korumayı tercih ediyorum. Bu süreçte sabırla, keyifle, öğrendiklerimden beslenerek yaş alıyorum. Acelem yok, doğayla uyum ve barış içinde sağlıklı gıdalar üretmek üzere çıktığımız bu yolculuk, bana daha fazlasını yapmak için şevk ve ilham veriyor.

Sevgilerimle;

Nova Vera Kurucusu

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR