USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 19:27

Canan Akmanoğlu Bayrak: Sevgili gelecek

Psikolojik danışman olarak meslek hayatım boyunca ailelerin ve çocukların çözüm arayışlarına destek oldum. Özel hayatımda da, iki kız çocuğu annesi olarak onların ve kendi hayatımı kolaylaştıracak çözümler bulmaya çalıştım hep ve bu devam edecek. İhtiyaçları karşılayacak güzel çözümlerin en basit ve hayatın içine girebilenler olduğunu düşünüyorum. Bu amaçla da Manibux’ı kurdum

Canan Akmanoğlu Bayrak: Sevgili gelecek

Kendi kızlarım da dahil, çocukların kendi paralarını, harçlıklarını yönetemediklerini gördüm. Parayı doğru harcama ve biriktirme bilinci kazandırmak istedim. Tabii ki, bunu onların ihtiyaçlarına göre yaptım ve harçlığı dijital hale getirdim. Dijital dünyada yaşayan çocuklarımız harçlık da dijitalleşmeliydi. Çocukların sosyal hayatın içinde var olma yaşları çok küçüldü. Bu nedenle küçük yaşlardan itibaren çocukların tüketici olarak da bilinçlenmeleri gerekliliği ortaya çıktı. Aileler için para eğitimini vermek daha da önemli hale geldi. Manibux uygulamasıyla aileler çocuklarına kolay ve güvenli harçlık gönderebilirken, çocuklar da kendi uygulamalarıyla paralarını yönetebiliyor. Manibux kartlarıyla harçlıklarını güvenle dünyanın her yerinde kullanabiliyorlar. Manibux’ı kurarken kendime bir hedef koymuştum; çocuklarımızın ve ailelerin hayatlarını kolaylaştırırken aynı zamanda onlara finansal okuryazarlık eğitimi de vermek. Şu an ailelerde ve okullarda finansal okuryazarlık eğitiminin parçası olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.  Eminim, çocuklarımız gelecekte kendi parasını yöneten, kendi karar ve sorumluluklarını alabilen bilinçli tüketiciler olacaklar.

Teknoloji sayesinde her bilgiye kolay ulaşabilmenin, farklılığı ve yaratıcılığı ortadan kaldırdığını düşünüyorum. Ancak bir anne olarak kızlarıma rol model olmanın sorumluluğunu da taşıyorum. Bu nedenle girişimci olmak, bir ihtiyacı karşılamak ve farklı olmak ilk çıkış hedefim. Onlara yapacakları işler ne olursa olsun, daha iyi, daha farklı ve basit şekilde yaptıklarında, istenilen sonuca ulaşabileceklerini göstermek en büyük amacım. Türkiye genelinde de nakitsiz topluma geçişin erken yaşlarda başlaması gerektiğini düşünüyor ve bunun çok yakın gelecekte olacağına inanıyorum. Bunu bir sosyal sorumluluk projesine döndürmeyi ve tüm Türkiye’de çocukların kendi paralarını dijital olarak aldıkları ve para yönetme becerilerini geliştirdiklerini hayal ediyor ve bunu gerçekleştirecek her türlü işbirliğini de hayata geçirmek istiyorum. Dünyada en fazla genç nüfusa sahip ülkelerden biri olarak, geleceği gençlerin şekillendireceğine inanıyorum.

Bir girişimci olarak gelecekteki arkadaşlarıma tek söyleyebileceğim; yenilik olduğuna ve bir ihtiyacı karşıladığına inandığınız konuda sonuna kadar çaba gösterin ve sizinle birlikte aynı heyecanı paylaşacak doğru kişileri bulmaya çok dikkat edin. Dışarıdan gelecek her türlü destek ve yoruma da açık olun. Dinlemeyi ve görmeyi bilin. Ancak yine de kendi yolunuzdan yürüyün.

Sevgilerimle,

Manibux Kurucusu

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR