USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 19:41

Deniz Yıldız Düzgün: Hayallerinin peşinden koşmaya cesareti olanlara

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldum. Dört yıl avukat olarak çalıştıktan sonra, beni asıl heyecanlandıran işin ve girişimcilik duygumu tetikleyen şeyin kahve çekirdekleri olduğunu keşfettim. Korku, şüphe ve inançsızlık olmadan iyi niyet ile dilediğimiz her şeyin bir gün gerçekleşeceğine inanırım

Deniz Yıldız Düzgün: Hayallerinin peşinden koşmaya cesareti olanlara

Ben çok istedim ve çok çabaladım. 2014 tarihinde MOC markasını kurdum. Hem kahve kavurma hem de baristalık konusunda İngiltere’de eğitim aldım ve uluslararası  eğitmen oldum. Eğitimin her zaman en önemli unsur olduğunu, ilham aldığım tek kadın olan annemden öğrendim. Ömrüm boyunca da hep eğitime ihtiyacım olacağını ve hiçbir zaman tamamen, “ben oldum” demeyeceğimi biliyorum. Çünkü bunu dediğim an, hem yaratıcılığımı hem de heyecanımı kaybetmiş olacağımı ve egoma yenik düşeceğimi biliyorum.

Kahve konusunda öğrenecek çok ama çok şey var. Her aşaması bilgi, incelik ve özen gerektiriyor. Hedefim, doğru ve lezzetli kahveyi herkese tanıtmak ve içirmek. Bizim kahvelerimizde makinalar değil, kahvayi yapan kişinin ustalığı ön plana çıkıyor. Ben de bu yetenekleri buluyorum ve yetiştiriyorum. Onları meslek sahibi yapmaktan gurur duyuyorum. İş hayatında kadın olmanın zorluklarını ise yeri geldiğinde doğru olduğuna inandığım kararlarımda inatlaşarak ve pes etmeyerek yendim. Umarım, kahve ile yaşamıma anlam kattığım MOC markası ile tüm dünyada da var olama hedefimin hakkını verebilirim.

Sevgilerimle,

Ministry of Coffe –MOC Kurucusu

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR