USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 19:44

Duygu Erten: Geleceği düşünenlere

Pozitif enerjiyle ihtiyacı olan insanlara ve topluluklara yardım ederek yaşamak bence en anlamlı yaşama şekli... Kendi menfaat ve ihtiyaçlarınızı ön plana koymadan, öldükten sonra yanınızda hiçbir şeyi götüremeyeceğinizi hatırlayarak tutkulu yaptığınız işlerle ve sizden feyz alan insanlarla birlikte olarak öncelikle kendiniz olmalısınız

Duygu Erten: Geleceği düşünenlere

Sürdürülebilirliğin yaşamımıza doğal olarak entegre edildiği bir gelecek hayal ediyorum. Her yerde konuşulan, her cümleye sıkıştırılan sürdürülebilirliğin altının doldurulması gerekiyor. Yeşil bina sertifikası alma kararı vermiş bir yönetim, firmanın arabalarını da elektrikli araç ve dizel yapıyor mu? Çalışanlara organik gıdalar da sunuyor mu? Kadın erkek eşitliğini ön plana çıkarıyor mu?

Bir binanın yeşil yapılması, mahallenin insan dostu tasarlanması ve şehirlerin arabalardan arınacak şekilde planlanması artık zorunluluk. Neredeyse 10 yıldır sınırlı olan doğal kaynakların kaybolmadan yeniden hayata kazandırılması üzerine kurulu endüstri modellemesinin prensiplerinin bilinmesine ve projelendirilmesine yardımcı oluyorum. Sıfır Atık Projesi, belki de Türkiye’de bugüne kadar devlet eliyle ortaya konan en önemli proje.

Sivil Toplum çalışmalarına katılarak ülkenin ekonomik kalkınmasına daha fazla zaman ayırdığınızda, iş dünyasına makro bir bakış açısı elde edersiniz ve iyi bir networkünüz olur. 

Liderlik; başarılarınız, deneyiminiz, çalışanları yönetme beceriniz ve geliştirip arkadaşlarınıza aktarmak istediğiniz değerlerin toplamının bir sonucudur. Geçtiğimiz sene bana Dünya Global Kadın Liderler, Amerikan Yeşil Binalar Konseyi ve G&B dergisi koordinatörlüğünde Boston’da yapılan “GREENBUILD” konferansında “Sürdürülebilirlikte Kadın Liderlik Ödülü” verildi.  Türk basınında fazla yer almayan bu ödülüm, bana yıllardır yeşil binalar sektöründe yaptığım projeler, kadın girişimci olarak kurduğum firma ve gelecek nesillere yeşil uzmanlar yetiştirmek için yaptığım mentorluğun dünyada dikkat çekmiş olmasından ötürü verildi.  Bu global ödülün yaşamımı değiştirdiğini söyleyemem. Ancak, bana çalışmalarımı daha da artan bir hızla devam etmem gerektiğini gösterdi.

Sevgilerimle,

Sürdürülebilirlik Yöneticisi, Yeşil Binalar Uzmanı, Aktivist, Akademisyen ve Turkeco CEO’su

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR