USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 19:55

Ebru Özdemir: Artık dünyada kabul gören bir gerçeklik var

Değişim için kadınların liderliği şart! Çünkü değişim için gerekli olan bakış açısı, duyarlılık, iş birliği, yenilikçilik, sosyal sorumluluk bilinci ve duygusal zeka kadınlarda çok daha güçlü, çok daha kuvvetli

Ebru Özdemir: Artık dünyada kabul gören bir gerçeklik var

Toplumsal gelişme konusunda sürdürülebilir ve etkin adımlar atılmasında kadın liderler kilit role sahip. Ancak her konuda olduğu gibi bu değişimi kadınların tek başlarına gerçekleştirmeleri imkansız. Dolayısıyla kadınları iş dünyası, siyaset, akademi ve sivil toplum alanlarında bir an önce çok daha fazla güçlendirmemiz gerekiyor. Limak Vakfı olarak genç kızlarımızın eğitime ve toplumsal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, sağlıklı bir toplum yapısı inşa edebilmek ve kendi potansiyellerini kullanmalarına olanak vermek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

2015’ten bu yana başarılı şekilde yürüttüğümüz Türkiye’nin Mühendis Kızları ile ülkemizde lider kadın mühendis adaylarının yetiştirilmesine katkıda bulunuyor; değişime ortak oluyoruz. Bizler için Türkiye’nin Mühendis Kızları, sadece teknik olarak donanımlı birer mühendis adayı kadın değil; aynı zamanda yarının sorumlu, yarının duyarlı, yarının çağdaş, yarının girişimci ve yarının lider kadınları. Değişimi gerçekleştirebilecek, imkansızı kararlılıkla zorlayacak ve hedeflerine ulaşan kadın liderlere her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, bu ihtiyacı her gün olduğu gibi bir defa daha dile getirmek ve seslendirmek için bir fırsat.

Dünya Ekonomi Forumu’nun 2018 yılı Küresel Cinsiyet Eşitsizliği Raporu'na göre, ücretlerden varlıklar üzerinde mali kontrol sağlamaya kadar birçok alanı kapsayan ekonomik faaliyetlere katılımda cinsiyetler arasında eşitliğin sağlanması için 202 yılın geçmesi gerekiyor. Tam 2 asır. Siyasette cam tavanları kırmak için ise 107 yıl. Yapılan her çalışmayı, yayımlanan her raporu ve her veriyi önemsiyorum ve bu rakamları, bu verileri sürekli tekrarlamamız gerektiğine inanıyorum. Neden? Daha çok iş yapmamız, daha fazla adım atmamız gerektiğini unutmayalım diye. Hayatın tüm alanlarında cam tavanları bir an önce aşmalıyız. Çünkü daha 2 asır bekleyecek ne zamanımız var ne de lüksümüz!

Sevgilerimle;

Limak Yatırım ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı 

PLATİN'İN MART SAYISINI ALMAK İÇİN TIKLAYIN 

 
EN ÇOK OKUNANLAR