USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 20:19

İksir Sema Aydın: Bütün misafirlerimiz üretim süreçlerine katılabiliyor

Ben 1955 yılında Kastamonu’da doğdum. Babamın memuriyeti nedeniyle eğitimim çeşitli yörelerde sürdü. 24 yıl çok severek eğitim ve öğretim verdiğim,yüzlerce öğrenci yetiştirdiğim mesleğimden emekli oldum. İçimdeki hayaller, çalışma, faydalı olabilme isteği, yeni planlar, projeler hiç durmuyor; beni yeni uğraşlara zorluyordu

İksir Sema Aydın: Bütün misafirlerimiz üretim süreçlerine katılabiliyor

Kırsal gelişim,doğal yaşam,doğal beslenme, farklı yapılabilecek tatiller, kültürel etkileşim, istihdam, üretim, hizmet, çocuklar, aileler gibi pek çok düşünce büyük puzzleı tamamlayacak parçalardı. Turizm, tarım ve üretim birlikteliği vazgeçilmezimdi. Doğadan ve kültürel mirasımızdan aldığım ilhamla bunları biraraya getirerek işe başladım. Böylece benim için çok yeni olan turizm ile geçmişte de amatörce hep yaptığım çiftlik üretimlerini yapabileceğimiz İksir Resort Town Tatil ve Yaşam Kasabası ile İksirli Çiftlik Daday’da yaşama geçti. İksir Resort Town 60 dönüm alanda 60 oda ve sosyal birimleri, atlı sporlar merkezi ile bir bütün. Bu bütünde çok seçenekli aktiviteli tatiller sunulmakta, binicilik eğitimleri verilmekte, serbest binişler, safariler yapılmakta, çeşitli sağlıklı yaşam eğitimleri ve uygulamaları, Sanatsal faaliyetler,çeşitli kamp programları yapılmaktadır.

İksirli Çiftlikte ise yüz dönüm arazide başta hiç genetiği bozulmamış ata buğdayı Siyezin organik üretimi olmak üzere,yerel tohumlarla bakliyat sebze üretimleri yapılmakta. İksirli Çiftlikte ayrıca üretim tesislerinde geleneksel lezzetlerin organik ve doğal üretimlerini yapıyoruz. Çiftliğimizde bulunan 6 odamızda misafir ağırlıyoruz. Bütün misafirlerimiz üretim süreçlerine katılabiliyorlar. İnancım herkesin doğada zaman geçirmesi, toprağa dokunması ve elini taşın altına koymasının hem bireysel hem toplumsal gelişim için elzem olduğu.

Bütün dünyada her geçen gün öneminin daha fazla farkına varılan tarım ve turizm modelini deneyimleme şansını yakalıyorlar. Biz 10 yıldır Daday’da bu yaşam modelini sürdürüyoruz. Kendisi de genç girişimci olan Endüstri Mühendisi kızım Ece Aydın’ın da katkıları ile sürekli geliştirdiğimiz işimiz ve yaşamımız bizi mutlu ediyor. Bitmeyen hayellerimiz ve enerjimiz ile iyi bir gözlemci, iyi bir uygulayıcı olabiliyoruz. İnandığınız ve sevdiğiniz bir işiniz olduğunda her an geleceğe yönelik bir projeniz ve hevesiniz oluyor. Bu heves, yaşama anlam katıyor ve size hayatta tutuyor. Gelecek hayallerimiz arasında kendine yeten pilot Çiftlik projemizi büyütmek, örnek model olarak başka tesislerin de modelden faydalanmasını sağlamak, doğa sporları, aktivite ve bölge gastronomisine dayalı turizm modelimizi geliştirmek ve turizm destinasyonu olmayan bölgelere yaymak var.

10 yıl önce vizyonum ve tecrübelerim ile geleceği olduğunu gördüğüm ve tesislerimizde yarattığım kırsal turizm modeli, bizim fark yaratmamızı sağlayan ve öncü olarak bölgeye katkı sağlayan bir model oldu.

İnanarak, sürdürerek çalışmanın, disiplinli ve yaratıcı olmanın, en başta kendinize inanmanın çok önemli olduğunu bir kez daha mutlulukla tecrübe ettim.

Sevgilerimle,

İksir Resort Town’ın Kurucusu İksir Sema Aydın

 

EN ÇOK OKUNANLAR