USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 21:13

İnci Aksoy: Merhaba gençler

İş hayatını derin ve yüksek frekansta yaşamış biri olarak, bu mektubumda sizlerle birlikte hayata ve geleceğe dair bir yolculuğa çıkmak istiyorum. Gelecek hakkında konuşmak aslında cesaret gerektirir. Hayata değer katan, geleceğe de anlam katar. Gelecekteki kendimize, bugünden mesajlar göndermek deneyimlerimizi, görüşlerimizi paylaşmak değişik bir duygu içsel bir yolculuk gibi

İnci Aksoy: Merhaba gençler

Yaşam hakkında olumlu bir bakış açısına sahip olmak, ilham bulmak için çok önemlidir. Zamanının çok ötesinde, her işi çok ciddiye alarak kişisel başarı çıtasını hep yukarı taşıyan güçlü, cesur kadınlar benim için sonsuz bir ilham ve motivasyon kaynağı oldu. Felsefe olarak da her zaman affedici olmayı ve hayata pozitif bakmayı benimsedim. Hayatın anlamı yaşamaktır ve yaşamak da farkında olmak demektir. Farkındalık için, kendimizi tanımak ve çözmek gerekir.

Dünyada maalesef olumsuzluklar baş gösteriyor. Bütün bunlara karşı sanat yüzyıllardır insanlara umut olmuştur. Sanatın insanla nesnel gerçekler arasındaki estetik ilişki ve mutluluk veren bir olgu olduğuna inanıyorum. Sanatın iyileştirici, birleştirici ve geliştirici gücüne hepimizin ihtiyacı var. Sanatı toplumun her kesimine indirgemek sanata olan ilginin artması hayallerim arasında.

Mektubumun sonunda gençlere tavsiyem ‘an’da kalmaları ve kendilerini keşfetmeleri. Geleceğimize gereğinden fazla odaklandığımızda, bulunduğunuz zamandan tamamıyla yararlanamıyoruz. Tek bir hedefe körü körüne bağlı kalarak, hayatın karşımıza çıkardığı fırsatları göremeyebiliyor, kaçırıyoruz. Hâlbuki deneyimlemek, yanılmak ve kendimizi keşfetmek için en doğru zaman gençlik yılları. Bunun keyfini çıkarmak gerek.. Başarılı bir geleceğin en önemli unsuru ‘mutlu’ olabilmektir. Kendine güvenen, kendini tanıyan ve mutlu bireyler olmak için de kim olduğunuzu, sizi neyin mutlu edeceğini keşfedin. Bol bol okuyun, gezin, farklı kültürler, farklı deneyimler yaşayın, sınırlarınızın ve alışkanlıklarınızın dışına çıkın. Çünkü yaşam hep bir mücadeledir. Kendinize güvenin ve azmedin. Gerisi kendiliğinden gelir ve bütün arzularınız gerçekleşir.

Sevgilerimle

Eğitim Kültür ve Araştırma Vakfı (EKAV) Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı İnci Aksoy

EN ÇOK OKUNANLAR