USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 21:24

Melek Pulatkonak: Geleceği hayal ediyorum

Her bireyin biricikliğiyle var olabildiği, mutluluğu evde, işte ve sevgide özgür seçimleriyle tadabildiği bir gelecek... El alemin dış seslerini, içinden yükselen ‘ben yapamam ki’ fısıltılarına kulak asmayan bireylerle dolu bir toplum hayal ediyorum. Hayat arkadaşımız olan erkeklerin biz kadınlarla omuz omuza her sorumluluğu paylaştığı bir aile düzeni hayal ediyorum

Melek Pulatkonak: Geleceği hayal ediyorum

Gümbür gümbür yeni mesleklerin geldiğini, kadın ve erkek işi ayrımının kalktığını hayal ediyorum. Fiziksel güç gerektiren işleri robot dostlarımıza bıraktığımız bir dünya… İnovasyon ve dijital dönüşüm kavramlarını içselleştirmiş, ‘mış gibi’ yapmayan şirketler, çeşitlilik ve çok sesliliği hazinesine dönüştüren kurumlar hayal ediyorum. İş hayatında kadının sevdiği mesleği bulması ve istediği seçimleri yapabilmesine takık bir sosyal girişimciyim.

Hayallerimin tohumunu ise farkında olmadan çılgın ailem atmış. Halam, kocası kendisini boşamıyor diye 1950’li yıllarda Türkiye’yi terk edip, bir kelime İngilizce bilmeden Amerika’ya yerleşen güçlü bir kadın! Sıfırdan milyon dolarlık serveti tek başına üç çocuk annesi olarak yapmış bir kadın. Annemle halam babamın sayesinde tanışıyor. Annem aileye katılıyor, boşanma kararına kadar hayat mutu ve sorgulamadan akıyor. İş hayatına ara vermiş olan annem, tek başına devam etmek istediğinde karşısına, el alem, anne tarafı, ‘yuvayı dişi kuş yapar’ kabilesi çıkıyor. Yanında ve arkasında ise bir kişi var: ‘Yaparsın, çalış, sana inanıyorum’ diyen halam. Annem, kendi hayatını tekrar ve özgür seçimlerle kurabildiyse, bu bir kişinin alan açmasıyla gerçekleşti. Bir kişiye alan açmak, ‘yaparsın’ demek. Bu güç elimizde ve gücümüzü kullanmak çok kolay.

Yaşamının kaptanı olma azmindeki o bir kadına ulaşarak fark yaratabiliriz. ‘Ben yaptım, sen de yap’ diyebiliriz! Bugün BinYaprak dijital kız kardeşlik çemberimizde 10 bin üyemiz, fark yaratan kadın ve erkeklerle hayal ettiğimiz geleceği şekillendiriyoruz. Kız kardeşlerimizin meslek seçimlerini özgürce yapabilmeleri için 600’den fazla rol model kadının çalışma hayatı hikayelerini dijitale taşıdık. Bildiğim tek şey, sen ve ben, biz pes etmedikçe, ‘O yaparsa ben de yaparım’ mottomuzun gücü bizi hayallerimizdeki geleceğe taşıyacak.

Sevgilerimle,

Melek Pulatkonak Binyaprak Kurucusu

EN ÇOK OKUNANLAR