USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 21:29

Meryem Bozkurt Sıtkı: Sevgi ve inanç varsa mutlaka başarı da gelecektir

Üniversiteden mezun olduktan sonra 8 yıllık çalışma hayatına 7 yıl ara vermiş ancak daha fazla umutsuz ev kadınları rolünü benimseyememiş çılgın bir hayalin peşinden koşan bir kadın girişimciyim. Girişimimizin adı Pariyer.com. Part time, freelance ve dönemsel çalışanlarla iş verenleri bir araya getiren bir platform. Hedef kitlemizde tabii ki kadınlar, öğrenciler ve engelliler var. Zaten yola çıkış hikayem de hem çalışıp hem çocuklarına vakit ayıran kadınlar ne yapar nereye gider? sorusuyla ba

Meryem Bozkurt Sıtkı: Sevgi ve inanç varsa mutlaka başarı da gelecektir

Sonra baktım ki kadınları düşünen yok dünyada. Bu işler nasıl oluyor dedim. Aylarca araştırdım. Hollanda’da 100 kadından neredeyse %60’ı yarı zamanlı çalışıyor ve dünyanın en mutlu çocukları da burada, belki zamanla biz de yol katederiz, bizim kadınlarımız da yarı zamanlı çalışabilir, hem de belki hiç evlerinden çıkmadan mimarlık da yaparlar, el işlerini de, belki tercümanlık da dedim. Uzun süren araştırmalar, data birikimleri sonunda pariyer.com hayata geçti.

Bu yola başlarken başıma gelecekleri az çok tahmin ediyordum ama her girişimcinin yaşadığı gibi evdeki hesap çarşıya uymadı tabirini birebir yaşadım. Bu yolda bana hiç tanımadığım insanların var gücüyle desteklerini de gördüm en yakınımdakilerin beni yıldırmalarını da. Yalnız okuduğum ve dinlediğim tüm hikayelerde ortak bir nokta vardı. Girişimciliğin akıl işi olmadığı… Girişimcilik sadece verilere, araştırmalara değil aynı zamanda iç güdülerinize, hayallerinize, dünyaya bakış açınıza göre yola koyulduğunuz bir oluşum.  Ne kadar dayanıklıysanız, ne kadar inatçıysanız ve ne kadar motive olduysanız o kadar yol alabiliyorsunuz. Hemen para kazanmak, bir anda her şeyin yolunuza serileceği, tüm kapıların sonuna kadar açık olduğu gibi bir düşünceniz varsa bence bu yola hiç başlamayın. Zira kolay değil, ancak zoru başarmanın haklı gururu da size ayrı bir şevk veriyor. Şu sözü çok severim, ‘’Başaramadığında değil vazgeçtiğinde kaybedersin.‘’  Girişimciler başaramadıkları için değil vazgeçtikleri için yollarına devam edemiyorlar diye düşünüyorum. 

Büyük resme bakanlar; bulundukları zaman içinde yaşadıkları problemlerin, ileride yaşanacak güzellikler yanında nokta kadar olduğunu görürler. En azından ben, her sabah güne bu umutla başlıyorum. Güzel olan hiçbir şey kolay olmaz, bunu özellikle anneler daha iyi bilirler. Bir iş kurduğunuzda aynı zamanda yeniden anne olmanın bütün zorlukları ve güzellikleri sizi bekliyor, zira girişimci kadının bebeğidir kurduğu iş. Kurumsal hayatına son verip kendi işini yapmak isteyenler veya benim gibi çalışma hayatına ara vermiş ve tekrar iş hayatında olmak isteyenler, sevdiğiniz ve inandığınız işi yapın. Çünkü sevgi ve inanç varsa mutlaka başarı da gelecektir.

Sevgilerimle,

Pariyer.com Kurucusu Meryem Bozkurt Sıtkı

 

EN ÇOK OKUNANLAR