USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 21:39

Müge Öz: mutlu bir aile, mutlu ve iyi bir iş hayatını da beraberinde getiriyor

2001 yılında kurduğumuz, bilgi teknolojileri ve iletişim üzerine hizmet veren aile şirketimizin kurucu ortaklarındanım. Yaklaşık 15 yıldır MÜSİAD’da aktif görev alıyorum ve yaklaşık iki yıldır MÜSİAD kadın kurulu başkanlığı görevini yürütüyorum. İş hayatımda kendime rol model olarak örnek aldığım isim, babam. Çalışma yaşamım boyunca iş hayatı ve özel hayat ayrımına oldukça dikkat ettim. Bu iki yaşamı kesinlikle birbirine karıştırmamaya çalışıyorum. Bence mutlu bir aile, mutlu ve iyi bir iş haya

Müge Öz: mutlu bir aile, mutlu ve iyi bir iş hayatını da beraberinde getiriyor

Dünyada yakında dönemde iletişim ve teknoloji alanında büyük bir değişim yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor. Doğal olarak, Türkiye de bu durumdan etkileniyor. Bilişim sektörü üzerine hizmet veren bir şirketin de sahibi olarak, bu değişim ve dönüşümü iyi okumaya ve geleceğe bu şekilde hazırlanmaya çalışıyoruz.  Artık yapay zekanın konuşulduğu bir dönemde yaşıyoruz. Çok yakında yapay zeka temelli robotlar hayatımıza girebilir. Tabii ki, bundan dolayı biz kendimizi geliştirmek, gelişmeleri yakından izlemek ve geleceğe yön vermek durumundayız. Konuya ülkemiz açısından bakacak olursak, Türkiye’nin çok hızlı bir şekilde gelişme sürecine girdiğini görmekteyiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da bu durumda bizlere sunduğu vizyon oldukça önemli. Türkiye, bugün savunma, ilaç ve otomotiv gibi sektörlerde ciddi atılımlar yapan bir ülke.  Bizler de yeni kodlamalarla, yeni sistemlerle ve yeni yazılımlarla çağa entegre olmaya özen gösteriyoruz.

İş dünyasında yer alan profesyonellerin ve girişimcilerin önündeki en büyük engelin sürdürülebilirlik olduğunu düşünüyorum. Maalesef bir iş insanı olarak girişimcilerin bir işe girdikten hemen sonra pes ettiklerini görüyorum. Bu durum başarının önündeki en büyük engel… Bu konuda kadın girişimci ve profesyonellere özel bir parantez açmak isterim. Türkiye’deki kadınların iş yaşamında birçok engelle karşılaştığını herkesin malumu. Bu noktada, kadınlarımıza karşı bir güvensizlik söz konusu… Kadınlarımıza karşı sergilenen bu tutum, onlarda özgüven sorununa da yol açıyor. Biz, MÜSİAD Kadın olarak var gücümüzle çalışıyoruz. Çünkü bizler her yerde olmalıyız, bizim gidecek başka bir ülkemiz yok. Üretimimizi bu ülke için yapmalıyız. Farklılıklarımızı ve anlayışlarımızı kabul ederek birlikte çalışmalıyız.

Sevgilerimle,

MÜSİAD Kadın Kolları Başkanı Müge Öz

EN ÇOK OKUNANLAR