USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 22:04

Özlem Vidin Engindeniz: Alanında öncü olmak isteyen kadınlara

İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun oldum, ardından İTÜ İşletme Mühendisliği’ni bitirdim ve yüksek lisansımı 1998 yılında aynı üniversitede yapay zeka alanında yayınladığım tez ile yüksek mühendis olarak tamamladım. Sonrasında, yurt içi ve yurt dışında, ‘Bilgi Teknolojileri ve Yöneticilik’ alanlarında çeşitli sertifika programlarına katıldım. 13 yılı aşkın süre voleybol oynamamın da okul, iş-sosyal yaşam dengesini öğrenme ve takım çalışmasının önemini tecrübe etme alanlarında bana çok katkısı oldu

Özlem Vidin Engindeniz: Alanında öncü olmak isteyen kadınlara

Kariyerime Mercedes-Benz Türk İnsan Kaynakları Departmanı’nda eğitim planlama biriminde başladım. Kariyerimin bir kısmını da yurt dışında geçirdim. Ekim 2015’den itibaren Mercedes-Benz Türk’ün Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi’nin (SDC Turkey) Direktörü olarak görev yapıyorum. Bu merkezin hem ilk Türk hem de ilk kadın direktörüyüm. Kariyerim boyunca hep kendimi geliştirmek ve daha fazla öğrenmek için çalıştım. Öğrendiklerimi paylaşarak içinde bulunduğum organizasyonlarda fark yarattığıma inanıyorum. Sürekli yeni fikirler üretmek ve ürettiğim fikirleri hayata geçirebilmek kariyer yolculuğumda bana önemli kapılar açtı ve iş hayatında fark yaratmamı sağladı. İlham aldığım kişiler arasında bazı aile büyüklerim ve iş yaşamında karşılaştığım birkaç başarılı lideri sayabilirim. Bu kişilerin ortak özellikleri doğal, samimi, açık ve içten kişiler olmalarıydı. Hepsi başarılı ama mütevazı kişilerdi. Bir lider olarak felsefem; ‘önce insan’… Başarılı olmanın ve oldurmanın yolu, önce insanlara odaklanıp onları tanımaya çalışmak ve her birinin güçlü olduğu, sevdiği çalışma alanını birlikte tespit edip, ‘doğru işe doğru insanı’ yerleştirmenin yanı sıra onların gelişimi için çaba göstermekten geçiyor.

Son olarak, her bireyin kendini tanımaya yeterince zaman ve emek harcaması gerektiğini düşünüyorum. Kendi güçlü yönlerinizi ve değerlerinizi bildiğinizde profesyonel yaşamda hangi alanda başarılı olacağınızı anlayabiliyorsunuz. Bunları bilmek seçimlerinizde size yol gösteriyor.

Sevgilerimle,

Mercedes-Benz Türk’ün Daimler Küresel IT Çözümleri Merkezi Direktörü

Özlem Vidin Engindeniz

EN ÇOK OKUNANLAR