USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 22:11

Seba Gacemer: Bu küçük detaylar işinize tahmin edemeyeceğiniz değerler katabilir

Bugüne dek aldığım soruların başında, iş dünyasında başarılı bir kadın olarak ne öğrendiğim geliyor. 30 yıllık meslek hayatımda öğrendiğim en önemli şey, ‘Sürdürülebilir Başarı’ya odaklanmak. Kurumsal veya kişisel hiç fark etmez, gelişebilmek için her zaman kendini yenileyebilmelisin. Hayal kurmak, risk alabilmek, kararlı olmak sürdürülebilir başarı için şart!

Seba Gacemer: Bu küçük detaylar işinize tahmin edemeyeceğiniz değerler katabilir

Aksi halde yerinde sayar kaybolur gidersin. Çok şanslıyım çünkü sürekli yeniden farklı bir şeyler üretmek kişiliğimde var. Yine çok şanslıyım ki, buna imkan veren Sinpaş gibi köklü bir kurumda çalışıyorum.

Uzun yıllar aynı yerde çalışmama karşın klasik şablonların içinde hiç olmadım. Bildiğimiz profesyonel hayatın kurallarını işletmek, sizi sadece herkes gibi yapar. Kendi gücünüzden ve enerjinizden işinize bir şeyler yansıtabiliyorsanız işte o zaman hem çalıştığınız kurumu hem de kendinizi bir yerlere taşıyabilirsiniz. Duayen iş adamı Avni Çelik başta olmak üzere değerli iş insanlarını bünyesinde barındıran Sinpaş, bu anlamda manevi ve kurumsal değerlerle birlikte çalışanlarını da geliştiren bir ortam sağlıyor. İşinizde mutluysanız, yenilenebiliyorsanız ve en önemlisi üretebiliyorsanız daha ne istersiniz… ‘Tekliflere açığım’ sözü ‘tekliflere kapalıyım’ olarak değişmiştir, ‘taş yerinde ağırdır’ sözü de benim için geçerlidir. Çünkü istediğiniz kadar vizyoner olun bunun kıymetini bilmeyen ve bunu değerlendiremeyen bir yerde körelirsiniz.

Türkiye’nin ‘İlham Veren Kadınları’ndan biri olmak iş insanı olarak tabi çok motive edici. Şunu iyi biliyorum ki, motive eden anneler, motive eden öğretmenler, motive eden arkadaşlar, motive eden yöneticiler olmasaydı bizler olmazdık. Ayrıca etkileşim de çok önemli. Sizinle aynı heyecanı duyan, aynı hedefe koşan iyi bir ekibiniz yoksa hiçbir şeyi başaramazsınız. Dolayısıyla onlardan ilham aldığımı da rahatlıkla söyleyebilirim. Gençlere bir tavsiye vermem gerekirse; Oturduğunuz yerden iş başaramazsınız, başlatan olursunuz ama bitiremeyebilirsiniz. Bazen detaylara inmek; püf noktalarını çözmek gerekir. Bu küçük detaylar işinize tahmin edemeyeceğiniz değerler katabilir.

Sevgilerimle,

Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer   

EN ÇOK OKUNANLAR