USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 22:23

Şule Kuban: Mutluluk bir tercihtir ve andadır

Hayattaki mutluluğumuz başımıza gelenlerden çok onları nasıl ele aldığımızla ilgilidir. Mutluluk bir tercihtir ve andadır, şimdiki zamandadır. Pozitif bir zihinle, kendi belirledikleri hedeflere doğru yol almayı seçenler hem anlamlı hem de keyifli bir hayatın sırrını çözmüşler demektir. Benim için bu sır, bazı kavramlarda saklı

Şule Kuban: Mutluluk bir tercihtir ve andadır

Farkındalık... Hayata dair farkındalığınızı yükseltince karşınıza çıkan her kişiyi ve her olayı daha sağlıklı değerlendirebiliyorsunuz. Hedef belirlemek... İçsel motivasyonu sağlamanın, yeni ve güncel kalmanın, kendini geliştirmenin sırrı kişinin kendini heyecanlandıran hedeflere yönelmesi ve bu hedefleri durum ve şartlara göre güncellemek. Öğrenmek... Devamlı öğreniyor olmak insanı geliştiriyor, yeniliyor ve iyi hissettiriyor. Niyet... İnsanın karşısındaki kişiyi değerlendirirken kullanabileceği en önemli kriterlerden biri. Değişim... Kişinin kendisi değişime açık, konfor alanını terk etmeye hazır ve ezberlerini bozmaya razı olduktan sonra önünde hiçbir engel duramaz. Empati... Hem iş hayatında hem de sosyal yaşamda çoğu sorunun kaynağı yetersiz ve özensiz iletişim. Bunları uygulayınca mutluluğu yakalıyoruz. İş hayatında en değerli kavramlardan biri de şeffaflık. Markaların tüm kanallarda müşterileriyle açık, şeffaf, dürüst, samimi bir iletişime yönelmeleri ve kullanıcı deneyimini, müşterinin tercih ile beklentilerini her şeyden öncelikli tutmaları gerekiyor.

Profesyonellere de birtakım görevler düşüyor. Öncelikle birlikte çalışmaya alışık olmadığınız ekiplerle konuşun. Ekip arkadaşlarınızla olabildiğince çok şey paylaşın, onlarla vakit geçirin, kendi birikimlerinizden mutlaka onlara bir şeyler öğretin ve onlardan öğrenin. Takımların birbirleriyle çapraz çalışması yaratıcı fikirleri doğuruyor. Takım çalışmasından doğan sinerji sıra dışı fikirler ortaya çıkarıyor, bu fikirleri hayata geçirme motivasyonu ve heyecanı çok yüksek oluyor. Geriye dönüp baktığınızda tüm zorluklara rağmen bulduğunuz çözümlerle, başardıklarınızla ve kazandıklarınızla gurur duyacaksınız.

Sevgilerimle,

Şule Kuban Morhipo.com Genel Müdürü

 

EN ÇOK OKUNANLAR