USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Kadın

01 Mart 2019 22:34

Yasemin Açık: Cesaretle yürüyen kadınlara

Kadınların eğitimden aile hayatına kadar her alanda bin bir türlü zorlukla baş etmeye çalıştığı bir coğrafyada hayata gözlerimi açtım. Elazığ’da 5 çocuklu bir ailenin tek kızı olarak dünyaya geldim.

Yasemin Açık: Cesaretle yürüyen kadınlara

Hayatım boyunca; gerek akademik, gerek sivil toplum, gerekse iş dünyası çalışmalarımda her zaman toplumsal cinsiyet eşitliğinin ve kadın erkek fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkıda bulunmak için mücadele ettim. Ne mutlu ki ben şanslı azınlıktanım. Başarılı ve anlayışlı rol modellerin yer aldığı bir aileye sahibim.

Çalışmalarıma ara vermeksizin bugün temsilcisi olduğum iş dünyasında da aynı şevk ve heyecanla problemlerin üstüne gidiyor, çözüm için elimden geleni yapıyorum. Kadınların toplumun tüm yaşam alanlarına etkin ve yetkin bir şekilde katıldığı, ‘her yerde var olabildikleri’ bir geleceğin, bugünden çok daha renkli, çok daha refah içinde, çok daha adil ve eşit olacağına yürekten inanıyorum. Unutmayın; hepimiz için daha güzel bir dünyayı, cesaretle yürümeye devam edebilen kadınlar kuracak.

Sevgiyle,

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık

EN ÇOK OKUNANLAR