USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Koronavirüs

18 Haziran 2020 11:59

Çalışanlar işyerlerine ne zaman dönecek?

Xerox’un uygulanan yeni küresel iş anketi, katılımcıların kuruluşlarındaki işgücünün tahmini % 82'sinin ortalama 12-18 ay içinde iş yerine geri döneceğini gösteriyor.

Çalışanlar işyerlerine ne zaman dönecek?

Geri dönüş için hazırlanan şirketler, % 56 oranında artan teknoloji bütçesini ve % 34 oranında COVID -19’un bir sonucu olarak dijital dönüşümlerini hızlandırmayı planlayan karma bir uzaktan / ofis içi işgücünü desteklemek için yeni kaynaklara yatırım yapıyorlar.

Bağımsız araştırma firması Vanson Bourne tarafından yürütülen Xerox Future of Work Anketi, en az 500 çalışanı bulunan ABD, Kanada, İngiltere, Almanya ve Fransa'dan üst düzey C-seviyesi profesyonellerin de dahil olduğu 600 BT karar verici üzerinde yapıldı.  Ankete katılanların % 72'si teknoloji açısından tam olarak hazırlanamadıklarını belirterek, uzaktan çalışmaya ani olarak geçişten kaynaklanan zorlukları bildirdiler. Teknolojiye ek olarak (% 29), evden çalışmanın getirdiği en büyük sorun ekipler/çalışanlar arasındaki iletişim kopukluğu (% 26) ve odak noktasını korumak (% 25) oldu.

EN ÇOK OKUNANLAR