USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Lifestyle

02 Ocak 2019 13:51

Mühendislik başarısı, IWC'nin işçilikteki uzmanlığıyla buluşuyor

IWC Schaffhausen, Pilot’s Watches koleksiyonundaki yeni Spitfıre ve Top Gun serileri ile Le Petit Prince özel edisyonlarını saatseverlerle buluşturuyor. Mühendislik dehasıyla işçilikteki başarısını bir araya getiren marka, tasarım kadar teknolojik detayları da önemsiyor

Mühendislik başarısı, IWC'nin işçilikteki uzmanlığıyla buluşuyor

IWC’nin Pilot’s Watches koleksiyonu 80 yılı aşkın süredir, bu saatleri takan insanları uçmanın büyüsüyle buluşturuyor. İsviçreli lüks saat üreticisi, Mark 11 gibi geçmişi ikonik navigasyon saatlerine uzanan karakteristik seyir aletleri tasarımlarıyla Schaffhausen’da üretilen prestijli saatleri, 14-17 Ocak tarihleri arasında Cenevre’de düzenlenecek Salon International de la Haute Horlogerie’de (SIHH) saatseverlerle buluşturuyor. Mühendislik başarısı ve işçilikteki uzmanlığı ile dikkat çeken koleksiyonun yenilikler de barındırdığını belirten IWC Schaffhausen CEO’su Christoph Grainger-Herr, “Yeni Spitfire serimiz, yalnızca IWC üretimi kalibre ile donatıldı. TOP GUN serisinde, bir Pilot’s Watch’ta ilk kez Ceratanium® kullanarak simsiyah çift kronograf hayata geçti. Bir o kadar önemli diğer yeniliğimiz ise Antoine de Saint-Exupéry’nin Küçük Prens kitabını onurlandırarak haute horlogerie alanındaki birinci sınıf becerilerimizi sergileyen özel edisyonlarımız” diye konuşuyor.

İNGİLTERE GOODWOOD AERODROME’DA YAPILAN TANITIM

Yeni modellerini ilk olarak İngiltere’nin güneyindeki Goodwood’ta tanıtan IWC, aynı zamanda Goodwood Aviation ile uzun soluklu bir ortaklığa imza attığını da açıkladı. Goodwood Aviation bir dizi uçağa bakım-onarım hizmeti sunuyor ve her yıl Goodwood Aerodrome’dan yaklaşık 18 bin uçuş gerçekleştiriyor. Uçak pisti ayrıca dünyanın ilk resmi Spitfire uçuş akademisi Boultbee Flight Academy’ye ev sahipliği yapıyor. Önümüzdeki yaz dünyanın çevresini ilk kez bir Spitfire uçağıyla dolaşmayı hedefleyen İngiliz pilot Steve Boultbee Brooks ve Matt Jones da Goodwood Aerodrome’dan havalanarak seyahatlerine başlayacak. IWC ise Silver Spitfire-The Longest Flight adlı bu projenin ana sponsoru. 

SPITFIRE SERİSİ: YÜZDE 100 IWC ÜRETİMİ KALİBRE

Reginald J. Mitchell’in tasarladığı Spitfire havacılık tarihinin en sofistike gelişmelerinden biri. Efsanevi İngiliz savaş uçağının ikonik şekli fonksiyonel bakımdan mükemmel tasarımının sonucu; eliptik kanatları pervaneli uçağa olağanüstü bir çeviklik ve manevra kabiliyeti kazandırırken aynı zamanda ona eşsiz bir silüet veriyor. IWC Pilot’s Watches koleksiyonunun karakteristik seyir aletleri tasarımı da Spitfire gibi askeri havacılığın mühendislikten talep ettiği belli gereksinimlerin sonucu. 

EN ÇOK OKUNANLAR