USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Mekan

15 Mayıs 2011 15:07

SUSHI’DE DEVRİM YARATAN BİR ADRES

Ioki’nin sushi master şefi Keizo Okita, ABD’den sonra İstanbul’u da fethetti. Formülünü yalnızca kendisinin bildiği özel soslarla hazırladığı sushi’ler sayesinde Bill Clinton ve Jennifer Lopez gibi ünlü isimleri sushi müdavimi yapan Okita, İstanbul’da da hatırı sayılır bir kitleye ulaştı.

SUSHI’DE DEVRİM YARATAN BİR ADRES

Eğer Japon mutfağını ve özellikle de sushi’yi seviyorsanız o zaman İstinye’de hizmet veren Ioki’yi mutlaka keşfetmelisiniz.

Sushi üstadı Keizo Okita’nın özenle hazırladığı sushi’leri tattıktan sonra inanın başka hiçbir yerde aynı lezzeti yakalayamayacaksınız. İş dünyasının da yakın markajında olan Ioki, üst düzey yöneticilerin en favori mekanlarından biri... Sektörde 45 yılı geride bırakan ve çok kısa bir süre öncesine kadar ABD’nin ünlü restoran zinciri Benihana’da baş aşçı olarak çalışan Okita’nın özenle hazırladığı sushi’lerin tadına doyum olmuyor. Okita’nın yurtdışındaki müdavimleri arasında Bill Clinton ve Jennifer Lopez gibi ünlü isimler de bulunuyor. Haziran 2011’de açılan mekanın kurucu ortağı olarak öne çıkan isimler ise Medine Sapmaz ve Doğan Sevil. Uzun yıllar yurtdışında yaşayıp iş tecrübesi kazanan ikili, Okita ile Benihana’nın New York şubesinde tanışıyor. Haftada bir iki kez Benihana’ya gidip, Okita’nın lezzetli sushilerini yiyen ve kendisiyle dost olan Sapmaz ve Sevil, Okita’ya birlikte çalışmayı teklif ediyor. Okita, tekliflerini seve seve kabul edince, Ioki markası da otomatik olarak doğmuş oluyor. Mekan, ismini de yine sushi ustası Keizo Okita’dan alıyor. Ioki’nin sıcak mönüsünü ise Japon mutfağında uzmanlaşan deneyimli şef Derviş Keleşoğlu hazırlıyor...

Devamı Platin'de...
 

EN ÇOK OKUNANLAR