USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

04 Ekim 2018 13:43

Edoardo Tresoldi, Geberit'in konuğu olarak İstanbul'a geliyor

Uzay zaman boyutunu aşmak ve sanatla dünya arasında görsel bir diyalog oluşturmak için transparan tel örgü yüzeyler ve endüstriyel malzemeler kullandığı tasarımlarını hayata geçiren Edoardo Tresoldi, Geberit’in davetlisi olarak İstanbul’a geliyor. Sanatında alan ve alan boyutunu aşmak için şeffaflıkla oynayan ve sanat ile yeryüzü arasında fiziksel sınırlamaları ortadan kaldıran Tresoldi, 9 Ekim Salı İTÜ Maçka Kampüsünde, mimarlar, mimarlık öğrencileri, mühendisler ve tasarımcılarla bir araya ge

Edoardo Tresoldi, Geberit'in konuğu olarak İstanbul'a geliyor

Geberit, bu yıl Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirdiği ‘Zamanın Ötesinde Tasarım Kâşifleri’ etkinliğine kaldığı yerden devam ediyor. 9 Ekim Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka kampüsünde 6’ıncısı düzenlenecek etkinliğin bu yılki konuğu ise çağdaş sanatın dünya çapındaki en önemli temsilcilerinden biri olan Edoardo Tresoldi.

Hayalet tel örgülerin ismi…

Geberit’in 2018 mottosu olan ‘Güvenilir bir ortakla yalnız değilsin” çerçevesinde kamusal alanda gerçekleştirdiği projelerinin tüm detaylarını anlatacak olan Tresoldi, alan ve alan boyutunu aşmak için mesh ve endüstriyel materyallerden oluşan şeffaflık oyunlarıyla mimarlık gibi farklı disiplinlerin nasıl ortağı olduğunu konuklarla paylaşacak. İtalya'da yaşayan sanatçı, heykeller, sahne tasarımları ve hatta bazen daha kapsamlı yerleştirmeler de yapıyor. Sanatçı son çalışmalarından birisini, Dubai'li ofis Designlab Experience ortaklığıyla, Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'deki bir kraliyet etkinliği için üretti. Archetype isimli çalışma, mimari ve doğanın sürekli ilişki içinde olduğu, insanı tarafından yorumlanmış bir bahçe. Tasarım, 7.000 metrekarelik etkinlik mekanını tamamen kaplıyor. Hem üst taraftan hem de alt tarafından aydınlatılan asma telden kubbeler, kolonlar ve kemerler; yarı geçirgen, hayaletvari bir görünüme sahip. Öte yandan Edoardo Tresoldi, Siponto Arkeoloji Parkı‘nda (İtalya) yer alan erken dönem Hıristiyan kilisesini tel örgüleri kullanarak ayağa kaldırdı. ‘Basilica di Siponto’ adlı restitüsyon çalışması, boşluğun içinde yarattığı transparan hacimle ziyaretçilerin ışık ve gölge oyunları arasında bir deneyim yaşamasını sağlıyor.

Coachella Müzik Festivali’ne Edoardo damga vurdu

California'da düzenlenen Coachella Müzik Festivali’ne damga vuran Tresoldi, tasarladığı ‘Etherea’ ile katılımcıların ilgi odağı oldu. Diğer yapıların yanı sıra iki hafta alanda kalan Etherea, katılımcıların kendileriyle kendi diyaloglarını oluşturmalarını sağlayan bir yer olarak beğeni kazandı. Etherea, çok boyutlu bir deneyim yaratan müzik performanslarının yanında yer aldı. Enstalasyon, Neoklasik ve Barok mimariden esinlenen üç şeffaf heykelden oluşuyor. Üç strüktür de şekil olarak birbirinin aynısı olsa da farklı ölçeklerde oluşturulmuş. 11, 16 ve 22 metre yüksekliğindeki kurulumlar, sıra halinde tek bir eksene oturtulmuş.

9 Ekim Salı günü İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka kampüsünde tasarımcı ve mimarlar ile bir araya gelecek olan Edoardo Tresoldi, konferansta; “Yokluk Maddesinden Metafizik Harabeye” konulu bir  konuşma yapacak.  Konuşmasının ardından Tresoldi, merak edilen sorulara da yanıt verecek.

EN ÇOK OKUNANLAR