USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

25 Ocak 2019 14:35

Erdoğan: Topçu Kışlası'nın orijinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Topçu Kışlası'nın orijinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırdığını belirterek, "Orayı ihya edeceğiz" dedi. Erdoğan, "Topçu Kışlası'nın aslını bir görseniz, 'Yazıklar olsun burayı yıkanlara' dersiniz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Topçu Kışlası'nın orijinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum

Fazıl Say konserini değerlendiren Erdoğan, "Fazıl Say, kendini, bulunduğu alanda dünyada ispat etmiş bir arkadaşımız, kardeşimiz. Bize düşen nedir? Bununla iftihar etmektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Topçu Kışlası'yla ilgili olarak da "Orijinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz" dedi. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Harbiye Kongre Merkezi'nin yanında Cemal Reşit Rey'i yaptık. Onu biz yıkarken her tarafı ayağa kaldırdılar. Dedik ki 'Daha güzelini, daha büyüğünü yapıyoruz, biraz sabırlı olun.' Türkiye'nin opera binası yoktu. Harbiye Kongre Merkezi 3 bin kişilik bir yarı opera binasıdır. AKM olayını gündeme getirdim, kıyametler koptu. 'Burada opera binası yapacağız' dedik. Çıldırdılar. Şimdi oranın temelini atıyoruz. Daha büyük ve işlevsel bir opera binası. Aynı şekilde hani çok kızdıkları Taksim'deki Kışla. O Topçu Kışlası'nın aslını bir görseniz, 'Yazıklar olsun burayı yıkanlara' dersiniz. O kadar muhteşem bir eser. Onun orijinaline uygun mimari tasarımlarını yaptırıyorum. Orayı ihya edeceğiz."

EN ÇOK OKUNANLAR