USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sanat

03 Nisan 2019 13:25

Mamut Art Project yedinci yılında 50 yeni sanatçıyı ağırlıyor

Sanat kariyerinin başında olan bağımsız yeteneklerin çalışmalarını destekleyen ve bu yeteneklerin koleksiyoner, küratör, galeri, kültür-sanat kurumları ve sanatseverlerle buluşmasını sağlayan Mamut Art Project’in yedinci edisyonunda katılan 50 sanatçının 600’den fazla eseri sergileniyor. Son beş yıldır Akkök Holding ana sponsorluğunda gerçekleşen Mamut Art Project’te bu yıl; sanat eserlerinin yanı sıra yeni sergi alanı tasarımı, birbirinden değerli isimlerin ilham veren hikayelerinin yer aldığı

Mamut Art Project yedinci yılında 50 yeni sanatçıyı ağırlıyor

Güncel sanatta umut vaat eden sanatçılar için benzersiz bir keşif alanı sunan ve 2015 yılından bu yana Akkök Holding ana sponsorluğunda düzenlenen Mamut Art Project’in 7. edisyonunda bin 350 başvuru arasından seçilen 50 sanatçının 600’den fazla eseri sergileniyor. Ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art Project’e seçilen eserler; güncel sanatın önde gelen sanatçılarından Memed Erdener namıdiğer Extramücadele, koleksiyoner Ari Meşulam, küratör ve yazar Aslı Seven, Sanat Tarihçisi Profesör Doktor Burcu Pelvanoğlu ve son olarak Pi Artworks’ün kurucusu Yeşim Turanlı tarafından değerlendirildi.

Mamut; her yıl olduğu gibi bu yıl da başvurular arasından belirlediği sanatçılara disiplinlerarası bir paylaşım ve sergileme imkânı sunuyor. Bu yıl ayrıca, Mamut sanatçıları Ceren Özşahin (MAP’17) ve Zeynep Tümertekin’in (MAP’19) tasarlayacağı yeni bir sergi alanı ile karşılıyor.

Mamut SHOTS’ta özel hikayeler

Motivasyon, kolektif güç, farkındalık, cesaret, ilk adım, üretken olma gibi kavramları, tek dozluk SHOTS konuşmalara dönüştüren Mamut Art Project; 6 Nisan Cumartesi günü Burçak Bingöl, Erdil Yaşaroğlu, Kürşat Başar, Mirgün Cabas, Memed Erdener, Tuğçe Tuna ve Tuğrul Tülek’i konuk olarak ağırlıyor.

Mamut Çocuk Atölyeleri ile genç yaşta sanat

Mamut Art Project’te geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çocuklar unutulmadı. Çocukları sanatla buluşturma imkânı sunan Mamut Çocuk Atölyeleri; The Nest iş birliği ile 6-7 Nisan tarihlerinde Mamut Çocuk Atölyeleri’nde etkileyici, eğlenceli ve keşfetmeye yönelik bir atölye programı tasarlandı. Yaratıcılıktan ilham alarak oluşturulan alanlarda çocuklar; yeni keşifler yapma fırsatı bulacak.

Mamut Performansları 4. senesinde

2016’dan beri Mamut kapsamında yer alan Mamut Performansları programı, bu yılki başvurular arasından seçilen sekiz performansa yer veriyor.  Programda yer alan sanatçılar; izleyenleri oyun oynamaya, dilek dilemeye, dans etmeye ve değişime tanık olmaya kadar uzanan birçok deneyime davet ediyor.

Üç yıldır Mamut Art Project kapsamında özel sergileriyle yer alan ve büyük ilgi gören alternatif sanat inisiyatifi Krüw bu yıl; biraz çocukluğumuza inerek, masal klasiklerini ve onların unutulmaz kahramanlarına yer veriyor. Serigrafi baskı tekniğiyle hazırlanan çalışmalar, bu yıl Masalz by Krüw sergisiyle ziyaretçilerle buluşuyor.

 

EN ÇOK OKUNANLAR