USD

-
-%

EUR

-
-%

GBP

-
-%

ALTIN GR

-
-%

BIST 100

-
-%

Sektör

21 Şubat 2019 14:57

15 ülkeden 210 iş adamı Antalya'da buluşuyor

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İGEPAR), Türkiye’nin ihracat hedeflerine ulaşması için yeni bir atılımda bulunuyor. İlki geçtiğimiz yıl düzenlenen İGEPAR satış organizasyonun ikincisi, bu yıl 6-8 Mart tarihleri arasında Antalya’nın Side ilçesinde, Starlight Resort Hotel’de düzenlenecek. Satış organizasyona, 15 ülkeden 210 iş adamının katılımı söz konusu olacak. Türkiye’den firmaların da yer alacağı etkinlikte, yeni iş bağlantıları kurulurken, firmaların ihracat hedeflerine ulaşm

15 ülkeden 210 iş adamı Antalya'da buluşuyor

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği (İPEGAR) Başkanı Fatih Yeşilyurt, dernek olarak dünya genelinde gözlemlenen ekonomik daralmayı yakından takip ederek 2019 yılının uluslararası ekonomik öngörülerini, fırsatlarını ve risklerini katılımcı sanayicilerle paylaşmak istediklerini dile getiriyor. Yeşilyurt sözlerine şöyle devam ediyor:

“İhracat farkındalığını artırmak ve geliştirmeye yönelik çalışmaların da yapılacağı etkinlikte, ihracatçı firmalarımıza danışmanlık yaparak, onların ihracat bağlantılarını kurmalarını sağlamak, sanayicilerimizi yüksek katma değerli ürünlere teşvik etmek, e-ihracat projeleri için Ar-Ge projeleri üreterek ülkemizin bölge ekonomileri içinde merkezi bir konuma gelmesini sağlamak istiyoruz.

İhracatı Geliştirme ve Pazar Araştırma Derneği olarak üzerimize düşen tarihi misyonun farkındayız. Bu sebeple ülkemizi ekonomik ve sosyal göstergelerde daha ileri bir noktaya ulaştırmak için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.”

2019 yılında yurt içinde 2, yurt dışında ise İran, Etiyopya, Hindistan ve Kazakistan’da olmak üzere 4 farklı satış organizasyonu hedeflediklerini aktaran Yeşilyurt, yıl içerisinde ayrıca Kazakistan, İran ve Sırbistan’da dernek üyeleri için ticaret merkezi açmayı planladıklarının altını çiziyor.

EN ÇOK OKUNANLAR